Bár manapság a hajbeültetés már Magyarországon is rutinbeavatkozásnak számít, sokan még így is ódzkodnak az eljárástól. Sokakat tart vissza az, hogy fájdalmasnak, és hosszas procedúrának gondolják a beavatkozást. A hajbeültetés tapasztalatok szerint közel sem fájdalmas és természetesen semmilyen kockázattal nem jár.
Ahhoz hogy eloszlassuk a tévhiteket, készítettünk egy interjút Andrással, aki pár éve esett át a beavatkozáson.
Azért készítettük ezt az interjút, mivel leendő pácienseink számára sok fontos információt rejtenek ezek a valódi tapasztalatok és nekünk is fontos visszajelzés, hogy hogyan élik meg ezt a beavatkozást pácienseink.

Hajszalhijan.hu: Miért akart hajbeültetést?

András: „Nem állt jól a kopaszság, egyszerűen csak nem akartam többé kopasz ember lenni.
Nagyon sok emberrel találkozom a munkám során és rosszul éreztem magam, úgy éreztem, nem keltek jó benyomást.”

H: Mikor szánta rá magát a beavatkozásra?

A: „3 évvel ezelőtt voltam egy két napos hajbeültetésen.”

H: Sokat gondolkodott előtte? Mitől félt? Cikinek érezte? Kivel beszélt róla?

A: „Nem. Tudtam hogy újra dús hajat szeretnék. Egy orvos ismerősömtől érdeklődtem az eljárásról, és ő minden kétséget eloszlatott. Csak egy kérdés volt: hol végeztetem el a beavatkozást. Megnéztem több klinikát is, összevetettem az árakat mielőtt választottam.”

H: Mit próbált ki a hajhullásra, mielőtt rászánta volna magát a műtétre?

A: „Szinte mindent ami akkor elérhető volt. Sampont, tablettát, olajokat, hajszeszeket… Gyakorlatilag egyiknek sem volt semmilyen látható eredménye. Csak pénz és időpocsékolás volt az összes.
Sok embernél látom, hogy megszállottan használ különböző szereket és csak várja-várja a változást, de évekig semmi nem történik, csak folytatódik a hajhullás… Amikor erre rájöttem, utána kezdtem el utánanézni a hajbeültetésnek”

Hajbeültetés tapasztalatok

H: Milyen előkészületet igényelt a beavatkozás?

A: „Egyetlen egy vérvételre volt szükség a konzultáción kívül. A műtét idejére szabaddá kellett tennem magam, de ezen kívül nem igényelt semmilyen előkészületet a beavatkozás, sem felkészülést, sem pedig diétát.
Annyit mondott a doktornő, hogy a műtét előtt egy hétig nem ajánlott a C-vitamin szedése, mert vérzékenységet okozhat, de ez igazán nem nagy ár az újra dús hajért cserébe. 🙂 „

H: Hogyan zajlott a beavatkozás? Mennyi ideig tartott?

A: „Reggel 8-ra mentem. Levágták a hajam rövidre. Délelőtt történt a graftok kiszedése a donorterületről. Ezután megebédeltünk, majd délután történt a kinyert hajszálak átültetése a kopasz területekre. Első nap ha jól emlékszem 6 körül végeztünk. Második nap picivel hamarabb.”

H: Mit tapasztalt a műtét során?

A: „Az érzéstelenítés picit talán kellemetlen volt, de utána nem éreztem semmit. A beavatkozás alatt különböző pózokban feküdtem. Maximum ezt lehetne kényelmetlennek nevezni. Többször poziciót váltottunk, hogy ne gémberedjek el.”

H: Tapasztalt kellemetlenséget a beavatkozás során (fájdalom stb)?

A: „Az érzéstelenítés talán kellemetlen volt, de ezt leszámítva semmilyen fájdalmat nem éreztem. Még aludtam is a beavatkozás alatt! 🙂 „

hajbeültetés tapasztalatok

H: Tényleg lehet filmet nézni, zenét hallgatni a beavatkozás során?

A: „Igen! Én dolgoztam a laptopomon, amikor olyan pózban voltam, amikor hason kellett feküdni, akkor pedig aludtam, vagy a telefonomon nézelődtem.”

H: Fárasztó, megterhelő a műtét, vagy inkább pihentető?

A: „Egyáltalán nem volt megerőltető. Autóval mentem haza, semmi gondot nem jelentett a vezetés. Egy dolgos napon jobban elfárad az ember.”

H:  Mi történt a beavatkozás után? Mennyi ideig kellett vigyáznia a beültetett hajra?

A: „Az első 1 hét kritikus. Akkor kell figyelnie az embernek a legjobban. Be kell tartani az orvos utasításait és akkor nincs probléma. Például viszkethet a beültetett rész, de nem szabad vakarni. Óvatosan kell aludni, nehogy a beültetett részek dörzsölődjenek. De én hason aludtam és ezzel meg is volt oldva a dolog. Nem szabad sapkát hordani, maximum kalapot, ami ott fekszik fel a fejre amit nem érintett a beavatkozás.
Ezután nyáron arra kellett figyelni, hogy nehogy megégjen annyira, hogy hámlani kezdjen. Ha valaki télen végezteti el a beavatkozást, akkor pedig a túlzott hidegtől kell védeni a fejet.”

H: Mennyire volt nehéz betartani az orvos utasításait?

A: „Csak egy kis odafigyelést igényel. Én a beavatkozást követő napon már emberek közé mentem, bevásároltam. Egyáltalán nem borítja fel az ember életét.”

H: Környezete hogyan fogadta a beavatkozás tényét?

A: „Attól féltem, hogy majd nagyon drasztikus lesz a változás, de az orvosok megnyugtattak, hogy nem így van. A beültetés után elkezdenek nőni kis apró hajszálak, hajpihék, amik aztán 1-2 hónap alatt kihullanak.
Ez nem probléma, mert a hajhagyma így erősödik meg. Ezt követően kezd el nőni a hajunk normális mértékben. Persze tartottam tőle, hogy kevés haj nő vissza, nézegettem is a tükörben, de nem igazán vettem észre, hogy ne maradtak volna meg a beültetett hagymák. Sőt…”

Aktuális akció a hajszalhijan.hu jóvoltából! Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget!

H: A műtét után mennyi idővel tapasztalt változást?

A: „Mikor ezek a kis pihék kihullottak, utána elkezdett nőni a hajam természetes sebességgel. Igénybe vettem én is mezoterápiás kezelést, amit az orvosom javasolt. Ez abban segített, hogy biztosítsa a beültetés sikerét és ettől a vitaminbombától némileg gyorsabban, intenzívebben és erősebben kezdett el nőni a hajam. Aki szintén részt vesz hajbeültetésen, annak csak ajánlani tudom ezt a kezelést.

De visszatérve a változásra. Attól is tartottam, hogy olyan lesz, mint a paróka, hogy látszik a beültetett haj, de ez nem így lett. Mivel a saját hajamat kaptam vissza, ezért sem színben, sem állagban nem lett változás. Valamint nem úgy történt, hogy hétfőről keddre egyszerre csak sok lett a hajam, hanem természetes ütemben nőtt ki.”

H: Elégedett az eredménnyel?

A: „Nagyon elégedett vagyok. Teljes mértékben azt kaptam amire vártam. Nem is tudnék olyan dolgot mondani amivel elégedetlen voltam az érzéselenítésen kívül, de az injekciót már gyerekkoromban is utáltam. 🙂 ”

H: Hogy érzi magát most? Azt kapta, amit várt? Mit nyert a beavatkozással?

A: „Örülök, hogy belevágtam, 6-7 évvel fiatalabbnak érzem magam. Az volt a célom, hogy egy egyszerű esztétikai beavatkozásnak vetem magam alá, de az önbizalmam is jelentősen megnőtt a műtét óta, szóval duplán nyertem.”

hajbeültetés tapasztalatok

H: Ajánlaná a műtétet másnak?

A: „PERSZE!”

András (37), Gödöllő

2016, December

A pácienseinktől származó hajbeültetés tapasztalatok nagyon sokat érnek nekünk, hiszen ezek történetek motiválnak minket, hogy továbbra is magas minőségben végezzük munkánkat.

Érdeklik a részletek, olvasta már korábbi cikkeinket?

Miért marad meg a beültetett haj?

Mit tegyünk a kopaszodás ellen?

Mitől hullik a hajam?

Ön is hajbeültetésen gondolkodik? Kérdései vannak, amelyekre nem kapott választ? Bizonytalan, hogy hány hajszál beültetése lenne Ön számára ideális, vagy egyéb kérdései vannak? Jöjjön el ingyenes konzultációnkra, ahol tapasztalt orvosunk megvizsgálja Önt és mindenről tájékoztatja!