Klinikánk mögött több évtizedes tapasztalat és több mint száz elégedett páciens áll. Most egy felmérés keretein belül megkérdeztük őket a hajbeültetésről: miért döntöttek klinikánk és a hajbeültetés mellett, milyen élményeik voltak nálunk. Nagyon érdekesnek találtuk, hogy a műtét előtt szinte mindegyiküknél felmerült az alábbi kérdés:

“De a beültetett haj nem fog ugyanúgy kihullani?”

Ezért mai bejegyzésünket annak szenteljük, hogy megírjuk, hogy a hajbeültetés miért is jelenthet maradandó, végleges megoldást a kopaszodásra.

Mint már megírtuk korábbi bejegyzésünkben is, a hajhullás leggyakoribb okozója a DHT hormon, melynek termelődése felnőttkorban egyre fokozódik férfiaknál. A DHT hormon nélkül a haj egyenletesen nő, azonban felnőttkorban egy bizonyos enzim hatására a tesztoszteron átalakul DHT-vá, amelynek hatására egyes hajhagymák először összezsugorodnak, majd ki is hullanak.

De miért kopaszodom, miközben mások nem? Nekik nincs ilyen hormon a szervezetükben?

beültetett haj szerkezetMég nincs cáfolhatatlan tudományos magyarázat arra, hogy egyes személyeknél miért jelenik meg a kopaszodás, míg másoknál nem. Valószínűleg a válasz a DHT-hormonra való érzékenységben keresendő. Ez a hormon bizonyos idő után mindenkiben megjelenik, viszont

  • van, akinél kisebb mértékű a DHT-termelés,
  • van, aki kevésbé érzékeny a hormon hatására
  • van akinél más mellékhatásai vannak a megnövekedett DHT-szintnek.

Ezek a különbségek mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy kit mennyire érint a DHT hormon okozta kopaszodás. Azonban annyi biztos, hogy még az erősen kopaszodó emberek fején is találhatók olyan részek, amelyek egyáltalán nem kopaszodnak (mint például a tarkó környéke).

Aktuális akció a hajszalhijan.hu jóvoltából! Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget!

Hogy miért?

Egész egyszerűen azért, mert a hajhagymáknak két típusa van. A kopaszodásért felelős hormon egyformán jelen van a fejtető és a tarkó egész területén. Azonban a kétféle hajhagyma közti különbség az, hogy míg a tarkón lévő “jó” hajhagymák bár ugyanúgy ki vannak téve a DHT hormonnak, nincs rájuk hatással a jelenléte – viszont a többi hajhagyma, amelyek a fejtetőn találhatók, sajnos sokkal érzékenyebbek a hormon jelenlétére, és a DHT hatására összezsugorodnak, majd kihullanak.

beültetett haj fejTehát fontos tudni, hogy a DHT hormon nem magára a területre hat, hanem a hajhagymákra. Így ha a tarkón található “jó” hajhagymákat ültetjük át a fejtetőre, onnantól kezdve az átültetett haj ugyanolyan ütemben fog nőni, mint az eredeti, és kihullani sem fog, mivel a hajhagymák ugyanúgy fognak “ viselkedni,” mintha a tarkó területén maradtak volna. Ennek köszönhetően végre dús és egyenletes hajkoronánk lehet.

Ráadásul a beültetett haj ugyanúgy festhető, fésülhető, sőt, akár le is borotválhatjuk, ha úgy tartja kedvünk, hiszen ettől még a hajhagyma ott marad, és a beültetett haj is ugyanúgy fog nőni életünk végéig, mintha sosem kopaszodtunk volna.

Végleg le akar számolni a kopaszodással? Vagy csak kérdése van a hajbeültetéssel kapcsolatban? Találkozzunk az ingyenes konzultáción!