Arc mezoterápia

Mi az arc mezoterápia?

A mezoterápia a jelenleg létező leghatékonyabb kezelési módszer, amivel a hatóanyagokat a bőr mélyebb rétegeibe el lehet juttatni. Több fajtája létezik, mi most az arc mezoterápiát vesszük górcső alá.

Az arc mezoterápia elsősorban az arc feszesítésére alkalmas kezelés, azonban itt korántsem merül ki az arc mezoterápiában rejlő lehetőségek sora. Az arc mezoterápia alkalmas a pigmentfoltok halványítására, valamint pattanások után maradt hegek halványítására is. A kezelés során közvetlenül a bőrbe, illetve a bőr mélyebb rétegeibe juttatjuk a különböző, személyre szabott hatóanyagokat.

Arc mezoterápia

Milyen problémákra jelent megoldást az arc mezoterápia kezelés?

Az arc mezoterápia hatékony segítséget nyújt az alábbi problémákra: 

 • megereszkedett, fáradt arcbőr kezelésére
 • kezdődő, vagy kialakult ráncok kezelésére,
 • arcbőr betegség, arcbőr probléma kezelésére
 • pigmentfoltok halványítására,
 • pattanások utáni hegek halványítására
 • tág pórusok kezelésére
Arcmezoterápiás kezelés

Az arc mezoterápiával nemcsak meglévő problémákat tudunk kezelni, hanem meg is tudjuk előzni azok kialakulását, ezért javasoljuk az arc mezoterápia elkezdését fiatal kortól (20-as évek közepétől).

Mik az arc mezoterápia előnyei? Hogyan segít az arc mezoterápia a bőrnek?

Mivel az arc mezoterápia mélyen hidratálja a bőrt (eljut egészen az irha-bőralja határáig), ezáltal:

 • visszaadja az arc rugalmasságát
 • kisimítja a vízhiányos ráncokat
 • az apró mikrosérülések következtében természetes módon serkentjük a bőr saját kollagén és elasztin termelését
 • feszesíti az arcbőrt a kollagén és elasztin termelődés fokozásával
 • gyorsítja a sejtanyagcserét, javítja a bőr minőségét
 • lassítja az öregedési folyamatokat

A hatóanyagokat mélyen bejuttatjuk a bőrbe, aminek eredményeképpen a bőr teltebbéegészségesebbésimábbá és puhábbá válik a ráncok láthatóan csökkennek és halványodnak.

Jelentkezz az ingyenes orvosi konzultációra!

Milyen hatóanyagokat használnak
az arc mezoterápia során?

Hogyan működik
az arc mezoterápia?

Milyen eredmény érhető el
az arc mezoterápia segítségével?

A leggyakrabban használt hatóanyagok a következők:

 • hialuronsav

Mi az a hialuronsav?

A hialuronsav, a bőrben természetesen is megtalálható hidratáló elem, és verhetetlen, ha vízmegtartásról van szó. A szervezet egyik természetes építőeleme, és a testet behálózó szövetekben mindenütt megtalálható. Egy egészséges, 70 kg-os felnőtt testben például mintegy 15 g-nyi van belőle, ennek a fele pedig ráadásul a bőrben összpontosul. A hialuronsav biztosítja bőrünk természetes nedvességtartalmát, gondoskodik a bőr rugalmasságáról és feszességéről.

A hialuronsav a saját súlyának akár az ezerszeresét képes vízben megkötni. Emiatt ez az egyik legfontosabb összetevő az arc mezoterápia hatóanyaginak összeálításakor. 

A kor előrehaladtával a bőrünk hialuronsav készlete csökken, nem képes megkötni a vizet, ezért hamarabb öregedésnek indul, vagy vízhiányossá válik.  

 • C-vitamin

A C-vitamin nem csak a testünknek fontos anyag, hanem a bőrünkre is nagyon jó hatással van: 

 • antioxidáns védelmet ad és gyulladáscsökkentő hatású
 • fokozza a bőr természetes kollagéntermelését
 • segíti a pigmentfoltok halványítását
 • ragyogásfokozó hatású, visszaadja a bőr természetes fényét
 • szilícium, antioxidánsok, peptidek

A szilícium fontos szerepet játszik a kollagén képződésében, a bőr kötőszövetének egyik természetes alkotóeleme, feszesítő hatása miatt kiválóan alkalmas a bőr feszesítésére, a bőr fiatalítására, ezért az arc mezoterápia hatóanyagai közt is szerepel. 

Az antioxidánsokról már biztosan hallott mindenki, itt is fontos megjegyezni, hogy nem csak belsőleg segítenek a káros szabad gyökök megkötésében, hanem képesek hátráltani azokat a káros folyamatokat, amik a bőr öregedésével járnak, például a kollagén lebontását. 

A peptidek kisebb fehérje darabkák, a nagyobb fehérjék apróbb darabkái. A nagyobb fehérjék például a kollagén és az elasztin, amik a bőr rugalmasságáért és feszességéért felelnek, ezért a peptidek nagyon hasznosak a bőröregedés ellen.

Az arc mezoterápia kezelés során nem az arcbőrre kerül a hatóanyag, hanem szakorvosunk egy mikrotű segítségével, közvetlenül az arcbőrbe vagy a zsírszövetbe juttatja azt, ezáltal sokkal jobb lesz a felszívódás hatékonysága.

A kezeléskor a mikrotű végéről a bőrbe jutó hő, a tűszúrás és a piros LED fény kollagénstimuláló hatása együttesen okozza a bőr megújulását, a kollagéntermelés serkentését. A mikrosebek miatt az arcbőr feszessé válik, a hő miatt a kollagénrostok tömöttebbé válnak, a belső megújuló folyamatok miatt pedig a hatást hosszú hónapokig élvezhető.

Az arc mezoterápiás eljárás során nagyon vékony tűvel, fájdalommentesen juttatjuk be a hatóanyagokat, antioxidánsokat, vitaminokat, ezért a hatóanyagok pontosan ott fejtik ki hatásukat, ahol a legnagyobb szükség van rá. Mivel az apró tűszúrások mikrosérüléseket okoznak, ezáltal késztetik a bőrt fokozottabb kollagén és elasztin termelésre, ami által a bőr feszesebb, teltebb, kisimultabb lesz. 

A hatóanyagokat az életkor és a kezelendő probléma függvényében állítjuk össze az arc mezoterápia kezeléskor.

 • arcmezoterápiás kezelés a hölgy arcánbőrfiatalítás
 • a bőr öregedési folyamatainak lassítása
 • bőrfeszesítés
 • ráncok csökkentése
 • pigmentfolt halványítás
 • hegek, kitágult pórusok csökkentése

A mezoterápia eredménye lényegében egészségesebb, rugalmasabb és fiatalosabb bőr. Az arc mezoterápiás eljárás hatékonyan simítja a ráncokat, megelőzi az újabb ráncok kialakulását is, ezért sokan már a húszas éveik közepén kérik a arc mezoterápia kezelést, de bátran ajánluk bármely korosztálynak!

A mezoterápia továbbá kiválóan alkalmazható hajkezelésre a hiánybetegségek következtében kialakuló hajhullás vagy hormonális problémák miatti hajvesztés ellen. Klinikánkon a mezoterápia hajkezelés szolgáltatás is elérhető.

Az arc mezoterápia kezelés kiegészíthető a nyak és a dekoltázs területével is!

Ha Ön is szeretné, hogy arcbőre feszesebb, rugalmasabb, fiatalosabb legyen, vagy szeretné megelőzni a későbbi ráncosodást, bőröregedést, esetleg pimentfolt halványítás a célja, úgy az arc mezoterápia Önnek lett kitalálva!

Ki végzi a beavatkozást, mennyi ideig tart egy kezelés?

Az állapotfelmérést és a kezelést is szakképzett orvos végzi. Magyarországon még újdonságnak számít ezt a szolgáltatás, Amerikában már évek óta elérhető.

Egy mezoterápiás arckezelés 30 percig tart és általában 3 hetente javasoljuk megismételni.

Hány kezelés szükséges ahhoz, hogy igazán jó eredményt érjünk el?

Mivel az arc mezoterápia egy terápia, ezért a legjobb eredmény akkor érhetjük el, ha a kezeléseket 3 hetente elvégezzük.

Ahhoz, hogy valóban szép és látványos eredményt érjünk el, legalább 6 alkalommal szükséges a beavatkozás elvégzése, ezért érdemes az 5+1 alkalmas bérletünket választani.

Klinikánkon lehetősége van arc mezoterápia bérlet vásárlására! 

Jelentkezz most ingyenes és kötelezettségmentes orvosi konzultációnkra!

Ha Ön is szeretné, hogy arcbőre feszesebb, rugalmasabb, fiatalosabb legyen, vagy szeretné megelőzni a későbbi ráncosodást, bőröregedést, esetleg pimentfolt halványítás a célja, úgy az arc mezoterápia Önnek lett kitalálva!

Most nagyon kedvező áron tudjuk biztosítani az 5+ 1 alkalmas bérletet!

Arc mezoterápia kezelés február 28-ig

30.900,- Ft/ alkalom

Arc mezoterápia bérlet (5 + 1 alkalom) február 28-ig

most csak

154.500 Ft

 Jelentkezzen most ingyenes és kötelezettségmentes szakorvosi konzultációra !

FIZETÉSI LEHETŐSÉGEK

Pácienseink kényelme érdekében klinikánkon az alábbi fizetési módok között lehet választani:

Bankkártya, mint fizetési lehetőség

Bankkártya*

Bankkártya, mint fizetési lehetőség

Egészségpénztár*

Részletfizetési lehetőség is rendelkezésre áll a Hajszál Híján Klinikán

Részletfizetés*

(*a fizetés részleteiről érdeklődjön klinikánkon)

További kérdése van?
Szeretne konzultálni egy orvossal, vagy jelentkezne a beavatkozásra?

Kérjen időpontot a díjmentes konzultációra!