A kopaszodás megállítása sok férfi számára okoz fejtörést. Függetlenül attól, hogy valaki ügyvéd, hentes, vagy éppen Hollywood egyik csillaga, a férfiak döntő részét előbb-utóbb utoléri a hajhullás. A kérdés csak az, hogy mit tesznek ellene?

kopaszodás megállítása hercegNagyon sokan azzal próbálják nyugtatni magukat, hogy “majd letolom kopaszra, az is jól áll”. Na igen, van pár szerencsés, aki számára tényleg előnyös a tar fejfedő, de a legtöbben nem ilyenek vagyunk. Amikor Bruce Willis leborotválta maradék haját, akkor sokan igazolva érezték magukat, de lássuk be, hogy nem lehet mindenki olyan szerencsés, hogy hajának formájától és mennyiségétől függetlenül karakteres megjelenéssel és ösztönös sármmal rendelkezzen.

Nagyon sokan még most is úgy tekintenek a hajbeültetésre, mint egy ciki, kínos procedúrára, amit gazdag, hiú macsók vesznek csak igénybe. Ideje leszámolni ezzel a tévedéssel, hiszen egy férfi nem attól lesz férfi, hogy beletörődik kellemetlen helyzetébe, hanem attól, hogy elég bátor, hogy tegyen ellene.

A kopaszságot idővel meg lehet szokni ugyan, de az alábbi képek jól bemutatják, hogy a hajviselet nem csak a nők számára lényeges, hanem a férfiak számára is döntő fontossággal bír.

1. Jude Law, 2013 vs. 2014

kopaszodás megállítása
kopaszodás megállítása

Jude Law, a pimasz tekintetű sztár számára is egyértelmű javulást okozott az új megjelenése. A sztárok számára természetesen a külső is nagyon fontos a munkájuk szempontjából, de nem kell ahhoz színésznek lenni, hogy az ember törődjön a megjelenésével.

2. Matthew McConaughey, 1999 vs. 2014

kopaszodás megállítása
kopaszodás megállítása

Kevés az olyan színész, aki a könnyű vígjátékokon át a komoly drámákig megállja a helyét, de McConaughey minden bizonnyal ebbe a szűk csoportba tartozik. Ő már fiatalabb éveiben elkezdett kopaszodni, de még időben tett ellene. Nehéz lenne elképzelni, hogy csillogó fejtetővel is szerepet kapott volna a Wall Street Farkasában, vagy éppen a Csillagok között című szuperprodukcióban.

3. Kevin Costner, 2003 vs. 2014

kopaszodás megállítása
kopaszodás megállítása

Kevin Costner a klasszikus hollywoodi szépfiú, nehezen hisszük, hogy már elmúlt 60 éves. Kevesen tudják itthon, hogy újabban zenészként is aktív a legsikeresebb Robin Hood. Az ideális frizuraválasztással jól reagált kopaszodására, de ezzel csak halogatta a tényleges megoldást. A hajbeültetés után azonban véglegesen maga mögött tudhatja a hajritkulás okozta aggodalmakat.

4. Jon Cryer, 2013 július vs. 2013 augusztus

kopaszodás megállítása
kopaszodás megállítása

Jon Cryer-t itthon a Két pasi és egy kicsi sorozat lúzer szerepében ismertük meg. A valódi életben szerencsére sokkal talpraesettebb a színész, és bőven van elfoglaltsága film- és sorozatszereplőként. Sőt, a Family Guy-ban egy ízben szinkronszínészként is közreműködött, de a Két pasi 3 epizódjában rendezőként is helyt állt. A képek tanúsága szerint nála határozottan jó döntés volt a hajbeültetés.

Aktuális akció a hajszalhijan.hu jóvoltából! Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget!

5. Tom Hanks, 1995 vs. 2014

kopaszodás megállítása
kopaszodás megállítása

Ő az a színész, aki a már-már bugyuta vígjátékok után komoly drámákban is megállja a helyét. Az áttörést a Forrest Gump hozta meg számára. Mikor korábbi bozontos egyetemistás haját elkezdte hullatni, akkor a hajbeültetést hívta segítségül.
Ezután már gondosan nyírt és és ápolt hajjal jelent meg a nyilvánosság előtt. Biztosak lehetünk benne, hogy ez a döntése nagyban hozzájárult felkéréseihez és az azt követő sikereihez.

Szerencsére a DHT hormon csak a fejtetőn lévő hajszálak kihullását okozza, a tarkótájról átültetett hajra viszont hatástalan. Ennek Hanks igazán örülhet, mert sokunk haja kihullana, ha évente hajótörést szenvednénk, hónapokra bent ragadnánk egy reptéren, kalózok rabolnának el, űrhajó-szerencsétlenségünk lenne, vagy egy vallási megszállott után nyomoznánk.

A kopaszodás megállítása nem csak a filmsztárok számára hozhat áttörést, hiszen az így nyert önbizalom és karakteres megjelenés bármilyen szakmában és az élet minden területén előnyt nyújt számunkra – legyünk akár asztronauták, hajóskapitányok, vagy börtönőrök a halálsoron.

6. Wayne Rooney, 2011 vs. 2014

kopaszodás megállítása
kopaszodás megállítása

Következzen most egy kakukktojás. Wayne Rooney-t a focipályáról ismerhetjük, nem egy szuperprodukcióból, de legalább akkora sztár, mint a többiek. Rooney már fiatalon elkezdett kopaszodni, ezért már 25 éves korában tett a kopaszodás megállítása ellen. Rooney teljesen nyíltan kezelte ezt a kérdést (hiszen nincs is rajta mit takargatni), ezt a pletykalapok nehezen emésztették meg, hiszen így nem lett nagy “leleplező cikk” róla. A “baráti” angol bulvársajtó pár hónappal a műtét után elkezdte cikizni, hogy nem sikerült a műtét, de ők valószínűleg nem tudják a hajbeültetés menetét. Hiszen ilyenkor a páciens nem parókát kap, hanem olyan életképes hajhagymákat, amelyeknek ki kell nőnie. Ebből lesz aztán alig egy év múlva tökéletesen természetes az eredmény.

Egy biztos: a hajbeültetés után szűk egy évvel Rooney már nem csak a labdát tudta belőni, hanem a frizuráját is reggelente.

7. Hugh Laurie, 2011 vs. 2014

kopaszodás megállítása
kopaszodás megállítása

A világ legnépszerűbb sánta diagnosztikusa korábban már hatalmas nevet szerzett magának angol komikusként, valamint kevesen tudják, hogy legalább olyan jó zenész, mint amilyen tehetséges színész.

A 2010-es években azonban őt is elérte a kopaszodás, de nem sokat tétlenkedett és időben visszanyerte frizuráját.

8. Mel Gibson, 2000 vs. 2013

kopaszodás megállítása
kopaszodás megállítása

Mel Gibson újabban egyre megosztóbb állásfoglalásokat tesz, de a A hazafi, Halálos fegyver, Mad Max filmek sztárja akkora nimbuszt épített fel magának karrierje során, hogy minden ellene irányuló támadásra kap másik három bátorító szót.
Az újabban rendezőként is sikeres sztár imázsához nagyon szorosan hozzátartozik a hajviselete, ezért nem engedhette meg magának, hogy elveszítse azt. Valószínűleg nem fogjuk már William Wallace-ként látni, vállig érő hajjal a skót nemesek élén küzdeni, de ez sokkal inkább a korának tudható be (2016-ban lett 60 éves), mert a haja meglenne hozzá.

9. Nicolas Cage, 2001 vs. 2014

kopaszodás megállítása
kopaszodás megállítása

Nicolas Cage sokkal tehetségesebb színész, mint amilyen filmekben játszott az utóbbi időkben. Ennek köze lehet milliós adóhátralékához, amin kapva kapnak a B és C kategóriás filmek rendezői. Állítólag képregénygyűjteménye legértékesebb darabjától is meg kellett válnia, amivel potom 2 millió dollárhoz jutott hozzá.
A villái és képregényei mellett a haját is elvesztette Cage. A mai orvostudomány és kedvező hajbeültetési árak mellett valószínűleg a haját könnyebben sikerült visszaszereznie, mint különleges képregényét.

10. Billy Bob Thornton, 2002 vs. 2014

kopaszodás megállítása
kopaszodás megállítása

Sokat tapasztalt színész Billy Bob Thorton. Volt ő már Tapló télapó, az Igazából szerelemben az USA elnökét is eljátszotta, az Armageddonban pedig a NASA-nál volt szakértő. Ezen kívül azt is megtapasztalta, hogy milyen érzés kiterjedt kopaszsággal a tükörbe nézni.
Ahogy az Armageddonban a Föld elleni inváziót sikerült legyűrni, úgy a kopaszodás megállítása sem okozott számára gondot. A 2016-ban megjelenő Tapló Télapó folytatásában pedig ismét dús frizurával játszhatja a részeges Mikulást.

11. Sylvester Stallone, 1994 vs. 2014

kopaszodás megállítása
kopaszodás megállítása

Sly a klasszikus akcióhős. Generációk látták, ahogy vérző sebekkel küzd a ringben, vagy fél kézzel elbánik egy hadsereggel.
Egy időben elhagyta magát, viszont az új Rambo rész és a Feláldozhatók sorozat előtt bomba formáját is visszaszerezte. Azonban nem csak bicepsze nőtt meg ekkoriban, hanem haja is új erőre kapott.

12. Elton John, 1972 vs. 2013

kopaszodás megállítása
kopaszodás megállítása

Elton John ugyancsak nem színész, de talán nincs a világon olyan ember, aki ne hallotta volna már legalább egy dalát. Munkássága során egy valódi állócsillag lett a zeneipar égboltján. Ha népszerűségéből évtizedek óta nem is veszít, a hajából már annál inkább.
A furcsa napszemüvegeiről és elütő parókáiról is ismert zenész a hajbeültetése után viszont végérvényesen búcsút inthetett a parókáknak.

13. Edward Norton, 1998 vs. 2014

kopaszodás megállítása
kopaszodás megállítása

Talán nincs olyan szerep, amit Edward Norton ne tudna eljátszani. Azonban amint elkezdett kopaszodni, leborotválta haját és meg is kapta az Amerikai História-X főszerepét, ahol egy neonáci vezetőt alakított.
Edward Norton erről nem tehet ugyan, de sajnos az előítéleteket is táplálják ezek a filmek, ami csak árt a kopaszok társadalmi megítélésének. Edward számára azonban sikerült a kopaszodás megállítása és 2014-ben a Birdman című filmmel hatalmas sikert ért el.

Feltehetjük a kérdést, hogy ha nem dönt a hajbeültetés mellett és kopaszodik tovább, akkor is megkapta volna a pimasz feltörekvő színész szerepét?

14. Robbie Williams, 2010 vs. 2013

kopaszodás megállítása
kopaszodás megállítása

A kopaszodás megállítása nem csak a színészek számára fontos. Robbie Williams egy ideig tagadta a nyilvánvalót, hogy hajbeültetésben lett volna része, de nemrég az egykori Take That sztár, elismerte, hogy valóban ennek köszönheti mostani dús frizuráját.

Amikor megkérdezték, hogy miért kavarta fel önként az állóvizet és “vallotta” be a műtétet, annyit válaszolt, hogy: “Los Angelesben unalmas az élet”.

15. Tommy Lee Jones, 2000 vs. 2013

kopaszodás megállítása
kopaszodás megállítása

A Men in black, a Nem vénnek való vidék és megannyi film sztárja, Tommy Lee Jones szintén a hajbeültetést választotta. A képeket elnézve jó dötést hozott. Ha fiatalabb nem is lett, de visszakapta karakteres külsejét.

16. Jamie Foxx, 2013 vs. 2014

kopaszodás megállítása
kopaszodás megállítása

Az egyedi frizurájú Jamie Foxx haján jól felismerhető, hogy az orvosok mit neveznek úgy, hogy “hajvonal”. A hajátültetést végző szakorvosok ennél sokkal természetesebb vonalú frizurát szoktak javasolni a páciensek részére. Mindenesetre tökéletes Jamie Foxx példája arra, hogy az átültetett haj tökéletesen beilleszkedik az “eredeti” hajba, valamint milyen fontos, hogy értő kezek homogén hajsűrűséget alakítsanak ki az érintett felületen.

17. Gordon Ramsay, 2010 vs. 2013

kopaszodás megállítása
kopaszodás megállítása

Pár éve még elképzelhetetlen volt, hogy egy szakács hogyan lehet filmszínészekhez hasonlóan sztár, de Gordon Ramsey és Jamie Oliver bebizonyította, hogy a serpenyőt is lehet stílusosan fogni.
Nemrég kiderült, hogy az F-betűs sztárséf számára nem csak a tányér tartalma a fontos, hanem a stílusos megjelenés is. Ugyan tépett frizurájával jól tudta leplezni eltűnő haját, de még idejében lépett, és a kopaszodás megállítása is sikerrel járt.

18. Steve Carell, 2007 vs. 2011

kopaszodás megállítása
kopaszodás megállítása

Steve Carell, a 40 éves szűz, az Office és a Gru sztárja is küzdött a hajhullással, de a képeket elnézve jól döntött, hogy idejekorán szakorvoshoz fordult.

19. Sean Penn, 1999 vs. 2012

kopaszodás megállítása
kopaszodás megállítása

Sean Penn színészóriás számtalan filmben kamatoztatta tehetségét. A világ második legjobb gitárosa ugyanúgy kelt életre általa, mint megannyi maffiózó.

A korábbi fényképeit elnézve egy élőszereplős Miki Egér film címszerepére is esélyes lett volna, de az újabb képeit elnézve nem kell nagyobb bizonyíték rá, hogy nem áll mindenkinek jól a kopaszság.

20. Bono, 2008 vs. 2014

kopaszodás megállítása
kopaszodás megállítása

Az ír frontember számára mindig fontos volt a külső megjelenés. Egy pop-rocksztárnak gondoskodnia kell a címlapképes kiállásról. Bono azonban nem csak a toplistákon alakít jól, hanem fontos számára az adakozás és jótékonykodás is.

A 2000-es évek elején béke-Nobel-díjra is felterjesztették, ami nem is csoda: ha tehetné, az egész világot megmentené. Emiatt több EU-s miniszterrel is tartja a kapcsolatot, de több amerikai elnöknek is elmondta a következőt: …rengeteg pénzetek van, adjatok belőle az éhezőknek, a harmadik világ adósságait pedig engedjétek el!”.

Ha már adakozás; a pápánál tett látogatása során az egyház fejét meglepte egy napszemüveggel, pár évvel később pedig önmagát egy hajbeültetéssel.
Az ő példája is jól bizonyítja: legyen az ember célja jótékonyság, a harmadik világ nagykövete, politikus, vagy éppen énekes: a dús haj mindenhol jól áll.

21. Al Pacino, 2009 vs. 2013

kopaszodás megállítása
kopaszodás megállítása

A maffiaszínészt sem kerülte el a DHT hormon okozta hajhullás. A kopaszodás megállítása elsődleges fontosságú volt számára, hiszen imázsához hozzátartozik a félhosszú haj. Al Pacino 1969 óta szerepel a vásznon, igazán csak ‘72-ben robbant be a köztudatba a Keresztapával, és azóta szinte nincs is olyan minőségi gengszterfilm, amihez ne lenne köze. Nem is csoda, hogy némileg megkoptak már fürtjei. A hajbeültetés során azonban visszanyerte frizuráját, ami szinte védjegyévé vált. Al Pacino ugyan bőven elmúlt már 70 éves, de a haján nem fog múlni, hogy eljátsszon egy újabb maffiózót.

22. Ben Affleck, 2008 vs. 2014

kopaszodás megállítása
kopaszodás megállítása

Hollywood ügyeletes sármőre komoly vetélytársa Brad Pittnek és Leonardo Dicaprionak, ha női szíveket kell dobogtatni. Brad Pitt gyakran változtatja hajviseletét, míg Ben Affleck bevált frizurával szegezi a rajongókat a mozivászon elé. Szerencsére még idejében felfedezte a fejtetőn lévő kopaszodó foltot, amit gyorsan sikerült orvosolnia.

Most azt hihetnénk, hogy a hajbeültetés csak a filmsztárok, platinalemezes énekesek és lábasvirtuózok kiváltsága, de ez közel sincs így. Ma már szinte mindenki számára elérhető a hajbeültetés. Az összeállításunk csupán azt hivatott bemutatni, hogy sokan annak ellenére is tartanak a műtéttől, hogy ez manapság már tényleg egy mindennapos beavatkozásnak számít.

Önnek is problémát okoz a hajhullás? Végleges megoldást keres rá, méghozzá a legjobb feltételekkel?

Igen, a legjobb megoldást keresem!