Férfias megjelenést akarsz?
Szakállbeültetés a megoldás!

Szakállbeültetés

szakállsűrítés | szakállpótlás | szakállnövesztés

“Fantasztikus munkát végzett a doktornő!”

Ritka, gyenge a szakállad? Van megoldás!

Mikor javasoljuk neked a szakállbeültetést?

 • Ritkás szakállad van

 • Egyáltalán nem nő

 • Szeretnéd szabadon formázni szakállad

 • Magabiztos, karakteres, stílusos megjelenésre vágysz

 • Eleged van a középiskolás kinézetből és férfiasabbnak szeretnél tűnni

Ilyen könnyű még nem volt férfiassá, stílusossá válni

Röviden a szakállbeültetésről

Szakállas figura sziluettje.
 • Meglévő hajszálainkkal pótoljuk a szakállat, ez a szakállbeültetés lényege

 • A hajszálat úgy nyerjük ki (a tarkótáji sűrűbb részről), hogy hajunk sűrűsége látszólag nem csökken

 • Mivel ugyanaz a szőrtüsző, ezért a beültetett hajszál felveszi a szakáll tulajdonságait (méret, vastagság, növekedési ütem), ami azt jelenti, hogy a szakállbeültetésről csak mit tudunk, más nem veszi észre a különbséget!

 • Saját szőrzet kerül átültetésre, ezért tökéletesen természetes eredményt kapunk

 • Maradandó megoldást kapunk

 • Stabil és bevált eljárás, tehát semmilyen kockázattal nem jár

 • Speciálisan erre kifejlesztett eszközzel végezzük a kinyerést és a beültetést és a szakállbeültetést, ezáltal garantált  a magas minőség és kiemelkedő hatékonyság

 • INGYENES és KÖTELEZETTSÉGMENTES  megelőző orvosi konzultációt biztosítunk a szakállbeültetés előtt

 • A beavatkozásnak nincs látható nyoma, csak a tökéletes formájú szakállunk fog minket emlékeztetni a beültetésre

 • A műtét fájdalommentes

 • Felkészült, tapasztalt, erre specializálódott sebészek végzik a beavatkozást

Szakállas figura sziluettje

Miben tudunk segíteni Neked?

SZAKÁLLPÓTLÁS, SZAKÁLLFORMÁZÁS

Szakállas férfi

Elégedetlen vagy szakállad vonalával? Nő a szakállad, de van még pár tiszta folt? A szakállpótlást keresed!

SZAKÁLLSŰRÍTÉS

Kissé szakállas férfi

Mindenhol nő a szakállad, de az gyér és ritkás?
Mi dússá tudjuk tenni szakállbeültetéssel!

PAJESZ- ÉS BAJUSZKORREKCIÓ

Felfelé állított bajuszos férfi

Karakteres pajeszt, vagy bajszot szeretnél magadnak?
Orvosaink segítenek!

SZAKÁLLBEÜLTETÉS

Johnny Depp bajusszal

Csupán pár kósza szőrszál van arcodon? Szakállbeültetésre van szükséged!

Hogyan zajlik a szakállbeültetés? (GY.I.K.)

A szakállbeültetés során a ritka, pótlandó felületre a páciens saját hajszálai kerülnek átültetésre.

Az átültetésre azokról a  azokról a részekről nyerünk hajszálakat, ahol sűrű a haj. Ez jellemzően a tarkó területe. Kivételes esetekben nem csupán a tarkó területéről kerül átültetésre hajszál. Az átültetés/szakállbeültetés során a donorterület (tarkó) fedése nem változik, tehát annyi hajszál marad, amennyi tökéletesen takarja a donorfelületet.

Páciensenként változhat az érték, hogy hány hajszálat tudunk átültetni, hogy tökéletes maradjon az eredmény, de csak a legextrémebb esetekben nem tudunk 4000-nél több hajszálat kivenni úgy, hogy az vizuálisan ne látszódjon. Mivel a szakállpótlás során akár 800 hajszál is elég lehet, ezért ez szinte soha nem jelent problémát. Azonban nagyobb beavatkozásoknál (teljes szakállbeültetés) alaposan ki kell számolni, hogy hány szálat kell átültetni, hogy jó végeredményt kapjunk.

Nem lesz. A szakállbeültetés nyoma 2-3 napig látszik általában. A donorterületen és a ritkuló területen szintén nem lesz “foltos” az eredmény, hiszen klinikánk orvosai nagy tapasztalattal rendelkeznek és ez nyújt garanciát rá, hogy a beültetés után a hajas rész homogén és természetes hatást fog kelteni.

Szakállunk és hajunk ugyanolyan szőrtüszőből nő. Az eltérő megjelenést az okozza, hogy hajunknál más módon kap tápanyagokat, ezért különbözik a szakállunk felépítésétől. Ez azt jelenti, hogy ha hajhagymánkat a szakállunk területére ültetjük, akkor rövid időn belül felveszi annak jellegzetességeit (növekedés gyorsasága, vastagság, állag).
Ez alól egy kivétel van, a szín. Tehát ha valakinek világos a haja és sötét a szakálla, akkor a szőrszál az átültetés után is megőrzi színét. Ez pár száz  átültetett hajszálnál nem észrevehető, ha megfelelően vegyül az eredeti szakállunkkal, de ezt mindenképpen mérlegeljük előtte (konzultációnkon ennek részleteire is kitér az orvos).

A műtét különösebb felkészülést nem kíván a páciens részéről. Előtte aludjuk ki magunkat és könnyű reggelit vegyünk magunkhoz. A dohányzást lehetőleg hagyjuk el (árt a fej- és arcbőrünk vérkeringésének és a tápanyagellátásnak, ami viszont kiemelten fontos ebben a periódusban).

Alkoholt ne fogyasszunk és a megelőző hétben ne használjunk vérhígító hatású gyógyszert (pl. Aszpirin). Ha bármilyen gyógyszert is fogyasztunk, mindenképpen tájékoztassuk orvosunkat. A szakállbeültetés előtt kímélő helyi érzéstelenítőt fogunk kapni, hogy minden kellemetlenséget elkerüljünk.

Ez attól függ, hogy hány szálat ültetnek be. A szakállpótláshoz, pajeszkorrekcióhoz általában 300-500 hajszál kell, ez pár óra alatt elvégezhető.  A műtétek a beavatkozás nagyságától függően 4-8 órán át tartanak. Egy teljes szakállbeültetéshez azonban akár két nap is szükséges lehet.

A tarkótáji graftok eltávolítása során a páciensünk a hasán fekszik, a szakállbeültetés során viszont félig ülő helyzetben foglal helyet. Ez a páciensek és az orvos számára is kényelmes pozíció. A beültetés folyamata során többször is tart az orvos pihenőt. Ez azért szükséges, mert a szakállbeültetés idején noha kényelmes pozícióban vagyunk, de nem szabad mozognunk. A szünetek során mozoghatunk, nyújtózkodhatunk. A pihenők beiktatása az orvos szempontjából is szükséges, hiszen az egész eljárás során nagy koncentrációra és milliméter pontos mozdulatokra van szükség.

A szakállbeültetés egy egésznapos eljárást jelent. Nem lehet egyik napon kiemelni a graftokat és következő nap beültetni, mivel az csökkentené a beépülés sikerét. A beültetés után viszont el lehet hagyni a klinikát, nem szükséges bent maradni.

Mikor jelentkezel a konzultációra, akkor kollégánk visszahív, hogy megbeszéljetek egy alkalmas időpontot (nem kell várni másik páciensekre).  A beavatkozást is szintén előzetes időpontegyeztetés alapján tartjuk meg. Ha elfoglalt vagy hét közben, akkor 20%-os felárért lehetőség van hétvégi találkozóra és műtétre is.

A konzultáció nagyjából egy óra hosszú, a szakállbetületés műtét az esetek döntő többségében egy napot vesz igénybe.

Ha bizonytalan vagy, hogy neked való-e a szakállbeültetés, akkor a konzultáció előtt megoldható, hogy küldesz pár fotót az érintett területről. Amennyiben jó minőségű fotókat tudsz küldeni a donorterületről és a kezelendő területről, akkor az alapján is sokat tud megállapítani orvosunk a beavatkozásról. Azonban sokat segítenél orvosunknak, ha személyesen is  befáradsz hozzánk, hiszen vannak speciális vizsgálógépeink, ráadásul az orvos is az összes kérdésedre választ tud adni és felkészíteni a beavatkozásra.

Szóval  ha bizonytalan vagy, hogy kivitelezhető-e nálad a szakállbeültetés, akkor első körben nem kötelező megjelenni az orvosi konzultáción, de ez számodra is nagyon hasznos és nekünk is sokat segítesz vele.

Maximálisan. Az átültetett szőrszálak rövid időn belül felveszik a környékbeli szőrszálak jellegzetességei, így szemmel nem lesz látható a különbség.
Amennyiben azonban nagyon göndör a hajad, vagy szakállad és hajad színe élesen elkülönül, akkor az orvos állapítja meg, hogy milyen eredménnyel járhat majd a szakállbetületés és a szabadon dönthetsz, hogy élsz-e a beavatkozással.