A cikk folytatását itt találja!

Minden nő életét végigkíséri a tökéletes, dús frizura vágya. Kisgyermekként a rajzfilmekből ismert karakterekre szeretnénk hasonlítani, amit elsősorban a hajunkkal tudunk megvalósítani, hisz nem járhatunk (minden nap) hercegnő ruhában óvodába vagy iskolába. Később, már a kedvenc énekeseink, színésznőink váltak a példaképeinké, gondoljunk csak Avril Lavigne feketével vagy rózsaszínnel melírozott hajára, Britney Spears szőke loknijára, vagy Madonna bárhogyan elkészített frizurájára, amiért nem csak a nők, de férfiak is megőrültek.

Majd elérkezünk oda, hogy már nem valakire szeretnénk hasonlítani, csak követjük az adott év, időszak aktuális divatját. Ezzel szeretnénk megmutatni a külvilág számára, hogy odafigyelünk magunkra, igényesek vagyunk és nem utolsó sorban mindannyiunk célja, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Azzal mindannyian egyetértünk, hogy ha aktuális trendről van szó, akkor az olyan, amitől mi is úgy érezzük, hogy mi nézünk ki a legjobban, problémamentes, boldog életről és kimeríthetetlen önbizalomról ad tanúbizonyságot.

A legtöbb éppen érvényben lévő divatnak megfelelő hajkorona dús, telt fényes, azaz egészséges.

Ha a hajunkat nem megfelelő bánásmódban részesítjük, hamar visszajelzést ad róla, és rövid időn belül megjelennek a jelei. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, illetve javítsunk a helyzeten, összeszedtünk 3+1 tippet, amit most be is mutatunk:

  • Vágassuk gyakrabban

„De akkor sosem nő meg.” – jön biztosan az első gondolat. Ellentmondóan hangozhat, de a rendszeres vágás segít! Erre azért van szükség, mert a töredezett hajvéget levágva, az fényesebbnek, selymesebbnek, teltebbnek, sőt még hosszabbnak is fog látszani.

Így valóban úgy tűnhet, hogy lassabb a hajnövekedés folyamata, ha éppen a hosszú haj a cél, de ez nem is egy egyéjszakás folyamat. Sokkal többet tehetünk a gyorsabb hajnövekedésért, ha odafigyelünk a hajunk egészségére!

  • Óvjuk a hosszantartó és magas hőtől

Elképesztő mértékben roncsolja a hajunkat a magas hővel való kezelése, mint például egy barbár hajvasalás, vagy a hajszárítóval egy adott terület túlszárítása. Ezek azok a hibák, amik először eszünkbe jutnak és általában ezekről tudunk is.

Azonban van olyan, amiről nem biztos! Rossz módszer az is a hajszárításra, ha a zuhany alól, a csuromvizes hajunkkal egyenesen a hajszárítóhoz igyekszünk. A víztől csöpögő haj lassabban szárad, tovább van kitéve a forróságnak, és ha ez nem lenne elég, akkor számoljunk azzal is, hogy ilyenkor a haj kevésbé rugalmas. Ha ilyen állapotban állunk neki szárítani, és fésülni, akkor sokkal könnyebben törjük meg a hajszálakat, és lesznek töredezettek. Próbáljuk meg az ugyan lassú, de természetes száradást, hisz ez a lehető legkímélőbb mód. Eleinte nem biztos, hogy elégedettek leszünk az eredménnyel, de ha a forró szárítást a minimálisra csökkentjük, a hajunk idővel így is selymes és csillogó lesz száradás után. Ha pedig mindenképp a hajszárítót választjuk, mindig használjunk hővédő készítményt, függetlenül a hőfoktól.

  • Nem mindegy, hogy min alszunk

Alvás közben is tehetünk a hajunk egészségéért. Mindössze annyi a teendő, hogy a pamut huzatot a párnánkról selyemre cseréljük. Mivel a selyem egy sokkal puhább anyag, így kevesebb eséllyel okoz csomókat, gubancot és tördeli meg a hajszálakat. Az meg nyilvánvaló, hogy ha nem adjuk meg az esélyt annak, hogy roncsolódjanak, úgy válhatnak csak igazán egészségessé.

Aktuális akció a hajszalhijan.hu jóvoltából! Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget!

  • +1  Figyeljünk a bőrünkre is

Ez valójában egy olyan tipp, amit ha eddig nem tettünk, akkor sürgősen fogadjunk meg. Nem meglepő, hogy a testünkben minden mindennel összhangban van. Ez ugyancsak így van a hajunkkal és a bőrünkkel. Az utóbbin jóval előbb észrevesszük a testünk jelzéseit, hogy valami nem működik megfelelően. Túl zsíros, száraz, kemény, repedezett, érzékeny, vagy pont, hogy puha, hidratált selymes bőr. Mind-mind olyan jelzés, amelyet figyelembe kell vennünk, nem csak a bőrünk egészsége miatt, de a hajunkra való hatásuk miatt is.

bőrápolás

További 4 tippért, kattintson ide!

Ezek a tippek segítenek beindítani a hajnövekedést, egészségesen tartani, illetve visszanyerni eredeti szépségét a hajunknak, amitől szebb, fényesebb, selymesebb és hosszabb lesz. Lehetőség nyílik nekünk is kiválasztani azt a frizurát, ami most a legdivatosabb, és nem kell lemondanunk azért róla, mert nem elég dús, vagy hosszú hozzá a hajunk.

A fent felsoroltak olyan praktikák, amikkel megvédhetjük hajunkat a mindennapi életünkkel járó káros hatásoktól, és megőrizhetjük eredeti állapotát, de hajunk alapvető tulajdonságain sajnos nem tudnak számottevően változtatni. Ennek sok esetben genetikai okai lehetnek.

Ilyen ok nevezetesen a hajhullás, hajritkulás. De velünk született például a –kívántnak- nem megfelelő hajvonal is. Ezen problémák kezelésére ma már több megoldás is létezik, például az itthon is egyre népszerűbb mezoterápiás hajkezelés, a hajregeneráló Lipogems Őssejt-kezelés és a hajbeültetés. Ezek a beavatkozások, gyors, fájdalommentes megoldást kínálnak az ilyen problémával szembenéző embereknek.

MOST MÉG TÖBBET MEGTUDHAT A HAJBEÜLTETÉSRŐL!

Tegyen azért, hogy jobban érezhesse magát a mindennapokban!