A reklámokban számos gyógymódot kínálnak hajunk egészségéért. Ezek azonban az esetek nagyobb részében kudarcra vannak ítélve az érintettek nagyobb részénél.
Többféle okra vezethető vissza különböző samponon és olajok sikertelensége. Vagy túl drágák a fogyasztók számára, így nem tudják elég ideig alkalmazni, vagy nem megfelelő hatóanyagot tartalmaznak. A legnagyobb probléma velük mégis az, hogy hiába rendelkeznek elég hatóanyaggal, hiába költ rá százezreket a használó, de egyszerűen nem ér célba a szer.

mezoterápiás hajkezelés

Az ok egyszerű: a legalaposabb hajmosás során is csupán pár percet érintkezik a sampon a fejbőrrel, valamint a fejbőrön át nem jut be a hatóanyag a rendeltetési helyére, ezért nem fejti ki hatását. Továbbá a hajszálak sem képesek felvenni azt az anyagot, ami szükséges lenne.

Mi a megoldás tehát?

A mezoterápiás hajkezelés során nem a fejbőrre kerül a hatóanyag, hanem célzottan juttatja azt az érintett részre, ezáltal sokkal jobb lesz a hatékonysága. A bőrünk nagyon ellenálló, ezért a 2-3 mm mélyen lévő szőrtüszők elérése  csak a mezoterápiás hajkezeléssel oldható meg.

Sokaknak okoz problémát a rossz állapotú, hulló haj. A nőknek a hajuk állapota, a férfiaknak a hajuk hullása az elsőszámú problémaforrás. A külső megjelenésünk egyik legfontosabb eleme a haj.

mezoterápiás hajkezelés

A filmekben is szinte kivétel nélkül ápolatlan, rossz minőségű hajjal ábrázolják a nincsteleneket, igényteleneket. A rosszfiúk pedig a legtöbb esetben kopaszok. Érthető tehát, hogy nemtől függetlenül mindenkinek komoly problémákat okoz, ha hajuk rossz állapotú, vagy hullik.

Erre jelent megoldást a mezoterápiás hajkezelés!

Hogyan működik a mezoterápiás hajkezelés?

A mezoterápia jelenleg a legkorszerűbb és leghatékonyabb módszer a hatóanyagok bejuttatására. Több területen is sikerrel alkalmazzák ezt az eljárást.

A mezoterápiás hajkezelés során a páciens diagnózisának megfelelően egyénileg elkészített hatóanyagkészítményt juttatnak a hajgyökerekhez. A hatóanyagkészítményben ásványi anyagok, nyomelemek, vitaminok, valamint hajképződést segítő anyagok találhatóak. A megfelelően összeállított mixet az orvos egyenletesen, körülbelül egy centiméteres távolságonként juttatja a fejbőr alá egy vékony tűvel. Egy speciális mezoterápiás mikrotűvel lehet célzottan a hajhagymákhoz juttatni az anyagot, mivel ez 2-3 mm mélyen található. Az alapos kezeléshez 1-1,5 cm-es távolságonként kerül bejuttatásra a szer. Fontos megjegyezni, hogy nem csak az érintett bőrfelületen végzik a kezelést, hanem a teljes hajas fejbőrön. A beszámolók alapján a kezelés nem jár fájdalommal, inkább csak egy kissé kellemetlen érzéssel.

Aktuális akció a hajszalhijan.hu jóvoltából! Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget!

Kinek és mikor javasolt a mezoterápiás hajkezelés?

A mezoterápia alkalmazása nagyon sokrétű. Nem csak a haj kezelésre használható, hanem különböző bőrrel kapcsolatos kozmetikai problémák során is.

Az alábbi esetekben alkalmazzák nagy eredménnyel ezt a kezelési módot a haj kezelésére:

 • haj dúsítása,
 • hajritkulás kezdetekor,
 • hajnövekedés elősegítésére,
 • hajszál vastagodása érdekében,
 • haj regenerálására (festett, igénybe vett haj),
 • korpa és szeborrea megszüntetése,
 • haj megerősítésére.
mezoterápiás hajkezelés

Akik a fenti okok valamelyike miatt szeretnének részt venni a kezelésen, azoknak a pontos diagnózis felállítása elengedhetetlen a kezelés elkezdése előtt. A mezoterápiás hajkezelés gond nélkül alkalmazható szinte mindenkinél. Azok számára, akik hajbeültetésen vettek részt, 2-3 hónapot várniuk kell a mezoterápiás hajkezelésre. Erre azért van szükség, hogy a hajgyökér tökéletesen beépüljön, viszont ezután a hajgyökér szakszerű tápanyagellátása nagyon szép eredményhez vezet.

Milyen hatóanyagokból készítik el a hatóanyagkoktélt?

A diagnózis felállítása után az orvos meghatározza, hogy milyen hatóanyagokat milyen arányban szükséges a hajhagymákhoz juttatni, hogy azzal a legjobb eredményt érhessük el. Fontos, hogy a hatóanyagok analitikai tisztaságban kerüljenek felhasználásra.

Döntően ezek a hatóanyagok kerülnek felhasználásra a mezoterápiás hajkezelés során:

 • Arginin, glutamin, glicin és ornitin: a sejtek anyagcseréjében és osztódásában fontos szerepet játszanak. A hajgyökereket megerősíti, melynek köszönhetően a haj dús és erős lesz.
 • Cisztein, cink: A haj rostjait alkotó keratin két fő eleme. Amelyek nélkülözhetetlenek az egészséges, szép hajhoz.
 • B vitamin: A hajhagymák pórusainak megújulását segíti.
 • Dexpanthenol (B5-vitamin)
 • A-vitamin, H-vitamin, B5-vitamin
 • Organikus szilícium
 • Booster (növekedési faktorok)
 • Minoxidil (lassítja a hajvesztés folyamatát)

De ha a kapszulák is ezeket tartalmazzák, akkor azok miért nem jók?

A kapszulák az esetek többségében jó megoldást tudnak nyújtani. A hajkezelés azonban más terület. A szájon keresztül szedhető tabletták hatóanyagának körülbelül 10%-a hasznosul csak hajkezeléskor. Ennek az az oka, hogy mire az emésztőcsatornán, majd a kapillárisokon át eljutnak a hajtüszőkhöz, addigra a hatóanyag nagyobb része elvész. Ha felelőtlenül juttatunk be nagy mennyiségű hatóanyagot, az még kockázatokkal is járhat a szervezet számára. Továbbá a kapszulák tömeggyártásban készülnek, így nem, vagy csak alig személyre szabhatóak, így hatékonyságuk is eltörpül a mezoterápiás hajkezeléssel szemben.

mezoterápiás hajkezelés

Az eredmények alapján a mezoterápiás hajkezelés messze a leghatékonyabb módszer a haj kezelésére. A sikerének három fő összetevője:

 • speciális technika,
 • egyéni diagnózis alapján előállított készítmény,
 • célzott bejuttatás a szervezetbe.

Önnek is gyenge és egészségtelen a haja? Zavarja a hajhullás? Hajbeültetésen vett részt és meg szeretné erősíteni, vitalizálni új haját? A mezoterápia Önnek is megoldást nyújt! Vegyen részt ingyenes konzultációnkon!