Hullik a hajad, töredezetté vált és nem tudod mit kezdj ezzel? Hogyan tehetnéd újra erősebbé, dúsabbá? Szeretnéd, hogy ne csak átmeneti csillogást érj el, hanem hosszú távon is dús, erős, ragyogó legyen hajkoronád? Neked nyújthat remek megoldást a mezoterápia!

Mi is az a mezoterápiás hajkezelés?

A mezoterápia hajkezelés jelenleg a leghatékonyabb módszer a hatóanyagok fejbőrbe juttatására. Lényege, hogy közvetlenül az érintett területre juttatja a hatóanyagot, ezzel adva a hajhagymáknak táplálékot. Serkenti a keratin képződését és a hajszálakat létrehozó sejtek osztódását, fokozza a fejbőr anyagcseréjét, ami miatt aztán a haj gyorsabban nő és dúsabb is lesz.

Azért olyan hatékony, a mezoterápia hajkezelés, mert a hatóanyagokat pontosan oda juttatja, ahol szükség van rájuk, a hajhagymákhoz.

Mire jó a mezoterápia hajkezelés, miért vegyem igénybe?

Hajunk egészsége a hajhagymáknál kezdődik, maga a haj egy élettelen anyag, ha szeretnénk, hogy hajunk valóban dúsabb és erősebb legyen, sokkal fontosabb közvetlenül a hajhagymákat táplálni, mivel ott kezdődik a haj egészsége. 

A mezoterápia hajkezelés pontosan ezt nyújtja! A hangsúly itt nem a már meglévő haj ápolásán van, hanem azon, hogy a hajhagymákból később növő haj gyorsabban nőjön és dúsabb legyen. Ez az, amit a mezoterápiás hajkezeléssel el tudunk érni!

De mi az oka, hogy a drogériákban kapható termékek kevésbé hatékonyak?

Manapság rengeteg sampont és szérumot reklámoznak, nem győzünk választani a hajhullás elleni, dúsító és más csodákat ígérő termékek közül. Ezek mind azt ígérik, hogy csodát tesznek hajunkkal, dúsabb lesz a hajunk, szebb, csillogóbb. Ideig-óráig tényleg el lehet velük érni átmeneti eredményt, de hosszabb távon nem igazán működnek.

Többféle okra vezethető vissza különböző samponon és olajok sikertelensége. Vagy túl drágák a fogyasztók számára, így nem tudják elég ideig alkalmazni, vagy nem megfelelő hatóanyagot tartalmaznak. A legnagyobb probléma velük mégis az, hogy hiába rendelkeznek elég hatóanyaggal, hiába költ rá százezreket a használó, de egyszerűen nem ér célba a szer.

mezoterápiás hajkezelés

Az ok egyszerű: a legalaposabb hajmosás során is csupán pár percet érintkezik a sampon a fejbőrrel, valamint a fejbőrön át nem jut be a hatóanyag a rendeltetési helyére, ezért nem fejti ki hatását. Továbbá a hajszálak sem képesek felvenni azt az anyagot, ami szükséges lenne.

Miért jó, és kinek nyújthat megoldást a mezoterápia hajkezelés?

Ha azzal szembesülünk, hogy hullik a hajunk, töredezett, vagy fénytelen, legfőképpen a hajhullás okait kell megvizsgálnunk. Kiderülhet, hogy a hajhullás hátterében milyen tényezők állnak, de ha mi magunk is szeretnénk tenni valamit, hogy változzon ez a helyzet keressünk fel egy hajklinikát, kérjünk ingyenes orvosi konzultációt, hiszen ez az a hely, ahol biztosan foglalkoznak a problémánkkal! Több megoldás is létezik a haj szebbé, dúsabbá tételére (egészséges táplálkozás, gyógyszeres kezelés, hajbeültetés), mi most a mezoterápia hajkezeléssel foglalkozunk!

Mi a megoldás tehát?

A hajszalhijan.hu referenciaképei. Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget, hiszen az eredmények magukért beszélnek!

A hajszalhijan.hu referenciaképei. Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget, hiszen az eredmények magukért beszélnek!

A mezoterápiás hajkezelés során nem a fejbőrre kerül a hatóanyag, hanem célzottan juttatja azt az érintett részre, ezáltal sokkal jobb lesz a hatékonysága. A bőrünk nagyon ellenálló, ezért a 2-3 mm mélyen lévő szőrtüszők elérése  csak a mezoterápiás hajkezeléssel oldható meg.

Sokaknak okoz problémát a rossz állapotú, hulló haj. A nőknek a hajuk állapota, a férfiaknak a hajuk hullása az elsőszámú problémaforrás. A külső megjelenésünk egyik legfontosabb eleme a haj.

mezoterápiás hajkezelés

A filmekben is szinte kivétel nélkül ápolatlan, rossz minőségű hajjal ábrázolják a nincsteleneket, igényteleneket. A rosszfiúk pedig a legtöbb esetben kopaszok. Érthető tehát, hogy nemtől függetlenül mindenkinek komoly problémákat okoz, ha hajuk rossz állapotú, vagy hullik.

Erre jelent megoldást a mezoterápiás hajkezelés!

Hogyan zajlik a mezoterápia hajkezelés és miért működik?

A mezoterápia jelenleg a legkorszerűbb és leghatékonyabb módszer a hatóanyagok bejuttatására. Több területen is sikerrel alkalmazzák ezt az eljárást.

A mezoterápiás hajkezelés során a páciens diagnózisának megfelelően egyénileg elkészített hatóanyagkészítményt juttatnak a hajgyökerekhez. A hatóanyagkészítményben ásványi anyagok, nyomelemek, vitaminok, valamint hajképződést segítő anyagok találhatóak. A megfelelően összeállított mixet az orvos egyenletesen, körülbelül egy centiméteres távolságonként juttatja a fejbőr alá egy vékony tűvel. Egy speciális mezoterápiás mikrotűvel lehet célzottan a hajhagymákhoz juttatni az anyagot, mivel ez 2-3 mm mélyen található. Az alapos kezeléshez 1-1,5 cm-es távolságonként kerül bejuttatásra a szer. Fontos megjegyezni, hogy nem csak az érintett bőrfelületen végzik a kezelést, hanem a teljes hajas fejbőrön.

Mennyi ideig tart a kezelés és fájdalmas-e?

Egy-egy kezelés körülbelül 30-60 percig tart, ezt kell aztán az orvos által javasolt időközönként megismételni. Jellemzően több periódusban zajlik a hajterápia hetente, vagy 2-3 hetente ismételhető. 

A mezoterápiás hajkezelés pácienseink beszámolói alapján egyáltalán nem jár fájdalommal, esetleg némi kellemetlen érzés, kis bizsergés érezhető.

Mivel a kezelés mikrosérüléseket okoz, kell a fejbőrnek pár óra, amíg ezek a láthatatlan sebek begyógyulnak. Emiatt a mezoterápia után kerülni kell az intenzív fizikai mozgást, és minden olyan tevékenységet, ami izzadással jár. 24 órán keresztül hajat sem szabad mosnunk.

Hány alkalommal kell elvégezni a kezelést?

A mezoterápiás hajkezelés egy terápia, amit kúraszerűen szoktak alkalmazni. Mindig az orvos állapítja meg a páciens igényeihez szabva, hogy pontosan hány alkalom szükséges a sikeres terápiához. Általánosságban elmondható, hogy 5-12 alkalmas egy-egy kúra.

Kinek és mikor javasolt a mezoterápiás hajkezelés?

A mezoterápia alkalmazása nagyon sokrétű. Nem csak a haj kezelésre használható, hanem különböző bőrrel kapcsolatos kozmetikai problémák során is.

Az alábbi esetekben alkalmazzák nagy eredménnyel ezt a kezelési módot a haj kezelésére:

  • haj dúsítása,
  • hajritkulás kezdetekor,
  • hajnövekedés elősegítésére,
  • hajszál vastagodása érdekében,
  • haj regenerálására (festett, igénybe vett haj),
  • korpa és szeborrea megszüntetése,
  • haj megerősítésére.

mezoterápiás hajkezelés

Akik a fenti okok valamelyike miatt szeretnének részt venni a kezelésen, azoknak a pontos diagnózis felállítása elengedhetetlen a kezelés elkezdése előtt. A mezoterápiás hajkezelés gond nélkül alkalmazható szinte mindenkinél. Azok számára, akik hajbeültetésen vettek részt, 2-3 hónapot várniuk kell a mezoterápiás hajkezelésre. Erre azért van szükség, hogy a hajgyökér tökéletesen beépüljön, viszont ezután a hajgyökér szakszerű tápanyagellátása nagyon szép eredményhez vezet.

Milyen hatóanyagokból készítik el a hatóanyagkoktélt?

A diagnózis felállítása után az orvos meghatározza, hogy milyen hatóanyagokat milyen arányban szükséges a hajhagymákhoz juttatni, hogy azzal a legjobb eredményt érhessük el. Fontos, hogy a hatóanyagok analitikai tisztaságban kerüljenek felhasználásra.

Döntően ezek a hatóanyagok kerülnek felhasználásra a mezoterápiás hajkezelés során:

  • Arginin, glutamin, glicin és ornitin: a sejtek anyagcseréjében és osztódásában fontos szerepet játszanak. A hajgyökereket megerősíti, melynek köszönhetően a haj dús és erős lesz.
  • Cisztein, cink: A haj rostjait alkotó keratin két fő eleme. Amelyek nélkülözhetetlenek az egészséges, szép hajhoz.
  • B vitamin: A hajhagymák pórusainak megújulását segíti.
  • Dexpanthenol (B5-vitamin)
  • A-vitamin, H-vitamin, B5-vitamin
  • Organikus szilícium
  • Booster (növekedési faktorok)
  • Minoxidil (lassítja a hajvesztés folyamatát)

Miben jobb a mezoterápiás hajkezelés a kapszuláknál, étrend-kiegészítőknél?

Aktuális akció a hajszalhijan.hu jóvoltából! Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget!

Aktuális akció a hajszalhijan.hu jóvoltából! Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget!

Az étrend-kiegészítő kapszulák fontosak, és testünk egészének kell a vitaminpótlás, nem is célunk, hogy lebeszéljünk róluk, hiszen az esetek többségében jó megoldást tudnak nyújtani. A hajkezelés azonban más terület. A szájon keresztül szedhető tabletták hatóanyagának azonban körülbelül 10%-a hasznosul csak hajkezeléskor, bármilyen szuper is az összetételük.

Ennek az az oka, hogy mire az emésztőcsatornán, majd a kapillárisokon át eljutnak a hajtüszőkhöz, addigra a hatóanyag nagyobb része elvész. Ha felelőtlenül juttatunk be nagy mennyiségű hatóanyagot, az még kockázatokkal is járhat a szervezet számára. Továbbá a kapszulák tömeggyártásban készülnek, így nem, vagy csak alig személyre szabhatóak, így hatékonyságuk is eltörpül a mezoterápiás hajkezeléssel szemben.

mezoterápiás hajkezelés

Az eredmények alapján a mezoterápiás hajkezelés messze a leghatékonyabb módszer a haj kezelésére. A sikerének három fő összetevője:

  • speciális technika,
  • egyéni diagnózis alapján előállított készítmény,
  • célzott bejuttatás a szervezetbe.

Milyen eredményt várhatok a mezoterápiás hajkezeléstől?

Mivel a mezoterápiás hajkezelés fokozza a fejbőr tápanyagellátását, és a sejtek osztódását, a hajhagymák új életre kelnek, a haj növekedése beindul, megerősödnek a hajszálak rostjai. Mindez azt eredményezi, hogy 

  • gyorsabban fog nőni és fényesebb lesz a hajunk
  • egészségesebb lesz a fejbőrünk
  • csökken a hajhullás mértéke
  • dúsabb és ellenállóbb lesz a haj

Nézzünk egy képet egyik férfi páciensünkről, aki mezoterápiás hajkezelésen vett részt!

Mezoterápia hajkezelés, vitaminos tudomány a Hajszal Híján Klinikán

Lássunk egy olyan képet, amin egy hölgy páciensünknek végeztünk mezoterápiás hajkezelést:

Az első két kép, még a kezelés előtti állapotot mutatja:Itt pedig már látható, milyen lett az eredmény:
Mezoterápia hajkezelés, vitaminos tudomány a Hajszal Híján Klinikán

Mezoterápia hajkezelés, vitaminos tudomány a Hajszal Híján Klinikán

Mezoterápia hajkezelés, vitaminos tudomány a Hajszal Híján Klinikán

Hajbeültetés után is igénybe lehet venni a mezoterápiás hajkezelést?

Igen, azonban várni kell ezzel pár hónapot. A hajbeültetés után pár hónappal (4-6 hónap múlva) a mezoterápia hajkezelés segít abban, hogy a beültetett hajhagymák megerősödjenek, ezáltal a hajbeültetés eredménye még csodásabb, a frissen növő haj ragyogó és egészséges legyen!

Önnek is gyenge és egészségtelen a haja? Zavarja a hajhullás? Hajbeültetésen vett részt és meg szeretné erősíteni, vitalizálni új haját? A mezoterápia Önnek is megoldást nyújt! Vegyen részt ingyenes konzultációnkon!

Szeretné, ha visszahívnánk?

Jelentkezzen most, hogy mielőbb élvezhesse dús, egészséges frizuráját!