Hajbeültetés Budapest, Berlin, vagy Ankara?

Hajbeültetés Budapest, Berlin, vagy Ankara? Sokan körülnéznek külföldön is, ha hajplasztikára adják a fejüket. A nyugati országok klinikái általában a szolgáltatások és az infrastruktúra színvonala miatt vonzóak, míg a keleti klinikák az áraikkal hívogatják a pácienseket.

Hajbeültetés nyugaton

Köztudott, hogy a nyugat-európai országok kórházai milyen jól ellátottak már az állami szegmensben is. Magyarország ezt sajnos nem tudja követni, viszont rögtön nincsenek akkora különbségek, ha a magánklinikákat vizsgáljuk.

hajbeültetés budapest

A nyugati klinikák infrastruktúrája rendszerint modern, ahol nem csak a szigorúan vett hajbeültetésre, hanem az azt kísérő szolgáltatásokra is nagy hangsúlyt helyeznek. Márványpadló, modern épület, hotel-szintű kiszolgálás. Az orvosok jól képzettek, valamint az orvosi eszközök is újak.

A probléma, hogy nem mindenki Párizsban, Berlinben, vagy Londonban végezteti el a hajbeültetést, természetesen az árak miatt. Egészen horribilis árakkal találkozunk, ha egy külföldi klinikára látogatunk. Ez az unalomig ismert nyugati keresetekkel van összefüggésben.

Kiemelkedően magas az orvosok bére, a klinika felszerelése és persze ők is a nyugati bérekhez igazítják a szolgáltatásuk árát.

 

Hajbeültetés keleti országokban

A kelet-európai, ázsiai országok is kapnak az alkalmon, hogy a nyugati mércékkel számítva vékonyabb pénztárcájúak is egyre többen keresnek plasztikai sebészt. Az a probléma ezekkel a klinikákkal, hogy gyakran gyorsan szeretnének sok pénzt keresni.

Ennek köszönhető, hogy ezek a klinikák az avítt, leharcolt, használt eszközöket vásárolják fel, amelyeket a nyugati klinikák már leselejteztek. Ezekkel természetesen csak kompromisszumok árán lehet megfelelően precíz és magas minőségű beavatkozást végezni.

hajbeültetés budapest

Van azonban nagyobb gond is, mint a problémás infrastruktúra.

Természetesen mindenhol vannak megfelelően képzett, gyakorlott és jól felszerelt orvosok, akik nagyszerű munkát tudnak végezni. Azonban az interneten nem kell sokat kutatni, hogy rátaláljunk a gyorséttermi rendszerben működő klinikákra, ahol rövid betanítás után, orvosi tanulmányok és megfelelő gyakorlás hiányában vállalnak pácienseket a hajbeültetők.

Ezeknek az eredménye gyakran kívánni valót hagy maga után. Sajnos ezek eredménye maradandó (ha nem akarunk ismét a kés alá feküdni).

hajbeültetés budapest

A fő probléma azonban az, hogy végre rászántuk magunkat a hajbeültetésre, de a felhasználható graftjainkat is elpazarolják (ez tartalmazza a hajhagymákat, ezeket ültetik át), továbbá a donorterületen helyrehozhatatlan károkat okoznak.

Ezek a “török hajszalonok” természetesen nem csak Törökországra jellemzőek és persze ott is vannak modern klinikák, megfelelő személyzettel, de belátható, hogy a plasztikai sebészetre is egyfajta turizmus épült. Ezzel a turizmussal nem lenne probléma, ha valóban megfelelő szolgáltatást kapnánk ott, de a túl kedvező áraknak általában megvan oka.

 

Hajbeültetés Budapest

Magyarország is kiveszi részét a plasztikai turizmusban, azonban egy hajbeültetés Budapesten jóval magasabb színvonalat jelent, mintha a futószalag-szerű keleti klinikákon próbálkoznánk.

Miben más egy hajbeültetés Budapesten, Zágrábban, mint Isztambulban, vagy Londonban?

  1. Minőség, felszereltség

A magyar klinikákon is hasonlóan jó orvostechnikai eszközökkel találkozunk, mint a nyugati klinikákon. A hajbeültetésben manapság a FUE 2 technika biztosítja a legjobb eredményt és a magyar klinikák is általában ezzel dolgoznak.

Ne felejtsük el, hogy a hajbeültetés nem egy fodrászati eljárás, hanem komoly orvosi beavatkozás, ezért az orvosi beavatkozások számára is megfelelő sterilitás és a szakértelem elsőszámú fontosságú.

Mivel nagyon szigorú irányelveket kell betartani, ráadásul ezeket folyamatosan ellenőrzik, ezért biztosak lehetünk, hogy nem kell fertőzésveszélytől tartanunk, ha egy hazai, vagy egy nyugatabbra lévő hajbeültetési klinikát választunk. Természetesen a keletebbre lévő klinikákon is található olyan, mely megfelel az orvosi sztenderdeknek, de egy laikus aligha tudja megítélni, hogy melyik klinika felel meg az elvárásoknak.

  1. Ár

Amíg nyugaton nagyságrendileg magasabb árakkal találkozunk, egy hajbeültetés Budapesten általában nem tartozik a legdrágább beavatkozások közé.

Régebben prémiumkategóriába tartozott a hajplasztika. Manapság azonban egyre többen tudnak részt venni a hajbeültetésen, mert itthon is egyre több klinika jelent meg, akik árversenyben vannak egymással.

hajbeültetés budapest

Ahogy egyre nagyobb igény lett a hajbeültetésre, az eszközök is úgy lettek egyre elérhetőbbek, valamint egyre több orvos jelent meg a piacon. Ez természetesen magával hozta az olcsóbb, elérhetőbb árakat.

Magyarországon sajnos nagyon alacsonyak a bérek EU-s viszonylatban, ez a hajbeültetések árára is rányomja a bélyegét. Az orvosok nem keresnek annyit, mint a divatos német, vagy angol klinikákon, továbbá a páciensek sem annyit visznek haza általában, mint egy kopaszodó berlini, vagy londoni páciens.

  1. Orvosok felkészültsége

Mivel verseny folyik a piacon, ezért egyik klinika sem engedheti meg magának, hogy tapasztalatlan, a szakmai igényeket minimálisan sem teljesítő orvosokat foglalkoztasson.

A hajátültetés egy rutinműtétnek minősül mára, tehát egy jól felszerelt klinikán a pácienseknek nincs félnivalója, de természetesen ez azért lehet egy jórészt kockázatmentes beavatkozás, mert az orvos tudja a dolgát.

A hajplasztika pedig egy sebészi beavatkozás, ennek megfelelően nagyon fontos, hogy azt biztos kézzel végezzék. A hajbeültetés nem pusztán abban merül ki, hogy kivesszük a graftokat a donorterületről és az érintett részen beültetjük valahova, hanem a természetes hatás elérése miatt lényeges, hogy megfelelő esztétikummal tegyük mindezt.

Mi tartozik ide?

hajbeültetés budapest
  • A donorterületről megfelelő elosztásban nyerjük ki az átültetendő graftokat. Ez biztosítja, hogy természetes hatású legyen a hajátültetés és ne legyen “molyrágta” nyoma a hajbeültetésnek.
  • A hajvonal  pontos kijelölése és annak tartása. A hajvonal berajzolása után a terület hajasítása kezdődik. A hajvonal kijelölése során erősen javasolt, hogy az egyezzen meg a korábbi hajvonalunkkal, hiszen a természetes hatáshoz ez szükséges.
  • A graftok megfelelő sűrűségű beültetése. Mivel több ezer graftról van szó, ezért nagyon fontos, hogy azokat egyenletesen ültessük be. A megfelelő, homogén hatás elérése nem is olyan egyszerű. Fent mutattunk pár elrettentő fotót, hogy egy tapasztalatlan, valószínűleg betanított hajbeültető munkája mit eredményezhet.

Tanulság?

A fenti példák néha persze leegyszerűsítőek, azonban a főbb irányelveket jól szemléltetik.

Mielőtt hajbeültetésre szánjuk magunkat, győződjünk meg, hogy megfelelő klinikán, megfelelő orvosok fognak-e velünk foglalkozni. Kérdezzünk sokat és próbáljuk meg orvosunkkal is találkozni a kezelés előtt.

Beszédes az, ha a konzultációt nem az orvos végzi, illetve a konzultáción nem végeznek hajvizsgálatot, hanem csak a pénzről beszélnek. Ilyenkor sejthetjük a klinika hozzáállását a páciensekhez.

Azonban ahol a konzultációt orvos végzi és elmagyarázza a lépéseket, ahol nem csak a beavatkozás idejéig vagyunk fontosak, hanem a műtét után is figyelemmel követik a beavatkozás sikerét, oda nyugodtan mehetünk.

Ön találkozott már ilyen klinikával? Itt a lehetőség!

Vegyen részt ingyenes konzultációnkon, ahol valódi orvos végzi a konzultációt és a legmodernebb gépekkel végezzük a hajvizsgálatot!

A konzultáció ingyenes és semmilyen következménnyel nem jár!