Pácienseinkkel sokat beszélünk az ingyenes konzultáció és a műtét során és nagyon érdekes tapasztalatokat mondanak, hogy mikor kezdte el őket zavarni a kopaszodás, mit próbáltak ellene tenni és a környezetük hogyan kezelte ezt a helyzetet.

Egy ilyen tipikus eset volt korábbi páciensünkké is, akit hívjunk most Attilának.

“Minden karácsonykor kezdődött.”

Attila egy nyugat-magyarországi családi vállalkozást vezet és az családi hagyomány, hogy az ünnepek során összegyűlik a család, ezért Budapestre utaztak a karácsonyi ebédre. Az ebéd során a ritkán látott rokonoknak feltűnt, hogy Attila haja erősen megritkult az utóbb időben és a fejtetőn egy jól látható folt alakult már ki.

Persze a családtagok megragadták az alkalmat és tréfát űztek belőle, amin Attila ugyan kényszeredetten nevetett, de nagyon rosszul esett neki és az önbizalmát is megtépázta, hogy a családja is vele gúnyolódik. Otthon próbálta ráfésülni a haját a foltra, de állítása szerint  “ez nevetséges eredményhez vezetett.”

“Mindent kipróbáltam, ami a polcokon volt…”

Karácsony után egyből bement egy drogériába és vett egy hajnövesztő, hajerősítő sampont. Persze nem vált be, hiszen Attila hajhullása hormonális eredetű, ezek a készítmények pedig nem képesek megoldani ezt a problémát.

A következő pár hónapban Attila körülbelül 5-6 különböző olajat, sampont és kapszulát próbált ki, de egyik sem vezetett eredményre.

“A fodrászom azt tanácsolta, hogy jobb szembemenni a problémával és borotváljuk le a hajam, elfogadtam a tanácsát, de hiba volt. Az internet és a magazinok tele vannak jóképű, kopasz macsókkal, állandóan Jason Statham-ről és Vin Diesel-ről beszélnek amikor előkerül a kopaszodás témaköre. De valljuk be: ez nem áll mindenkinek jól. Roppant ciki a kopaszodás, ha nem vagy akcióhős.

Attila már végképp elvesztette önbizalmát és a maradék reményét is, hogy újra visszanyeri a haját.

Valójában nem a tény zavart, hogy kopaszodom, hanem az, hogy úgy nézek ki, mint egy vénember. 33 évesen úgy gondoltam, hogy jól szót értek a fiatalokkal, mivel gyakran sétáltatom a kutyánkat, ezért rendszeres, hogy gyerekek megállítanak, hogy megsimogathassák, de arra lettem figyelmes, hogy…

… már a 14-15 évesek is elkezdtek engem magázni. Ez megdöbbentő volt.”

Ahogy a legtöbben, Attila is 30 éves korában kezdett kopaszodni, kopaszodása hormonális eredetű volt, melyre nem használnak sem a hajerősítő samponok, sem a kapszulák. A hajritkulás sajnos nem csak a kinézetünket változtatja meg, hanem a környezetünk is másként kezd el tekinteni ránk. Ez nem csak a barátaink kínos vicceit jelenti, hanem hogy hivatalosan is az elkezdünk öregedni, mintha elfutna mellettünk az idő. Ez komoly sebet ejt önértékelésünkön és magabiztosságunkon.

Aktuális akció a hajszalhijan.hu jóvoltából! Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget!

Azt akartam, hogy kapjam vissza a hajam

Az egyik üzletfelemen észrevettem, hogy mintha máshogy nézne ki, sokkal energikusabbnak, lendületesebbnek tűnt és mintha megváltozott volna. Elárulta, hogy pár hónapja volt hajbeültetése és mintha új erőre kapott volna.

Persze meglepődtem, mert elég szkeptikus voltam a plasztikai beavatkozással kapcsolatban. Azt hittem, hogy ilyen nincs is Magyarországon, vagy ha van is, akkor is csak a felső 10.000 engedheti meg magának, szóval megdöbbentem, hogy egy közepes keresetű, családos ember aláveti magát egy ilyen beavatkozásnak.

Nem hagyott nyugodni a gondolat, ezért szinte mindent elolvastam ezzel kapcsolatban, így találkoztam az Önök honlapjával is. Ezt követően felvettem pár klinikával a kapcsolatot, de a legtöbb helyen csak az asszisztensig jutottam el, mert az orvos addig rám sem néz, amíg nem fizetek. Igazából azért döntöttem Önök mellett, mert tényleg szóba álltak velem, tehát beszéltünk telefonon, bejöttem konzultálni, ahol az orvos fogadott és azzal a monitoros hajvizsgálógéppel megvizsgált és alaposan kikérdezett.

Párszor rákérdeztem a konzultáció során, hogy ez a vizsgálat tényleg ingyenes? (nevet)

Vissza akartam kapni a hajam, ezért gyorsan döntöttem

Attila ezt követően kapott tőlünk egy árajánlatot és két nappal később felhívott, hogy megbeszélték otthon a családjával és vállalja a beavatkozást.

Attilának 3800 hajszálra volt szüksége, ami egy egynapos műtét során könnyen kivitelezhető. Reggel érkeztek a klinikára és amíg Attila a műtőben volt, addig a felesége és kisfia városnéző túrát tartottak.

… egy ilyen lehetőséget kár kihagyni

A hajbeültetés igazából nem volt olcsó, de ha azt nézzük, hogy valaki ennyiért vesz TV-t, vagy manapság több százezres telefonokat cserélünk le 1-2 év után, akkor nem is elrugaszkodott az ára. Tökéletesen megértettem az üzlettársam döntését is, pedig eleinte picit tartottam ettől. Szerintem még mindig azt hiszik sokan, hogy egy plasztikai műtét öt-hatmillió forint, de a hajbeültetés szerencsére tizedannyi.

Utánaszámoltunk a feleségemmel és a nyaralásra szánt pénzt erre fordítottuk. A fiam persze kapott cserébe egy Legót, a feleségem pedig virágot, tehát mindannyian jól jártunk. (nevet) Igazából a feleségem győzött meg, mert nyaralni voltunk már és tudunk menni legközelebb is, de azt mondta, hogy egy ilyen lehetőséget kár kihagyni.

Sokkal könnyebb volt, mint arra számítottam

A műtét nagyon jó hangulatban telt, kaptam érzéstelenítőt és amíg az orvos dolgozott, addig szinte folyamatosan beszélgettünk. Picit tartottam tőle, hogy ki fog meríteni az, hogy egy helyben kell feküdnöm, de gyakran voltak pihenők szerencsére. Összességében sokkal könnyebb volt, mint arra számítottam.

Bárcsak előbb vettem volna részt hajbeültetésen.

A műtét utáni pár napban nagyon fontos, hogy kíméletesen bánjunk a beültetett területtel. Ne dörzsöljük, ne mossunk hajat, ne végezzünk nagy fizikai erőfeszítéssel járó feladatokat, ne szaunázzunk, ne érje erős napsugárzás a beültetett területet. Ha ezeket betartjuk, akkor a beültetett hajszálak beépülése nagyon jó minőségben fog megtörténni.

Már aznap hazamehettem, a doktornőtől kaptam egy párnát, ami arra szolgál, hogy alvás közben ne nagyon dörzsölődjön a beültetett haj. Szerencsére én nem szoktam este forgolódni, tehát még ez sem kellett volna, de örültem a figyelmességnek.

Mivel nyáron volt a hajbeültetés, ezért figyelni kellett, hogy a következő pár napban ne menjek ki a tűző napra, illetve ne izzadjak meg nagyon. Azon lepődtem meg, hogy a pénteki műtét után hétfőn már dolgozhattam is. A műtét utáni pár napon számolni kell azzal, hogy pirosas lesz a bőr ahogy gyógyul be, ez nekem is megvolt, de ez pár nap alatt elmúlik.

A műtét utáni napokban az átültetett hajhagymák beépülnek. Ezt követően a területen pihés haj kezd el növekedni ami alig észrevehető. Ezek a pihék a 3-4. hónap körül kihullanak és a tartós, maradandó haj ezt követően kezd el növekedni.

Végre újra lett hajam!

A beültetést követő pár hét után már semmi nem emlékeztetett a műtétre, ugyanúgy kezelhettem, moshattam a területet, napozhattam, sportolhattam. Aztán megjelentek a kis pihék. Ennek nagyon megörültem és tudtam, hogy jól alakul a frizurám. Az orvosok jól felkészítettek, de nagyon izgatott lettem. Tudtam, hogy nemsokára leváltja ezt a rendes, erős haj.

Október-november körül már határozottan volt hajam, a folt eltűnt és a kontrollvizsgálaton is azt mondták, hogy minden rendben. Nem annyira hittem abban, hogy ettől megváltozik az életem, de őszintén szólva adott egy nagy adag önbizalmat a műtét.

Lényegében újra fiatal lettem.

Attila története is hasonló, mint a többi páciensünkké. Szembesülnek vele, hogy hullik a hajuk és ez az egész önbecsülésükre kihatással van. Azonban pácienseink mertek lépni és a sok kísérletezés után valódi megoldást kerestek. A hajbeültetés után nem csak a frizurájukat kapták vissza, hanem fiatalkori magabiztosságukat, lendületüket, energiájukat.

Önnek is gondot okoz a hajhullás, vagy kérdése van a hajbeültetésről?

Kövesse a többiek példáját és vegyen részt Ön is ingyenes és kötelezettségmentes kivizsgálásunkon!