A hajbeültetés manapság egyre felkapottabb módszer, arra az esetre, ha pótolni szeretnéd fejrészeden a kihullott hajadat. Az első lépés, egy nagyon fontos része a folyamatnak. Meghozni azt a döntést, hogy elvégeztessük a beavatkozást. Általában amikor észrevesszük a kopaszodás első jeleit, források után nézünk, hogyan tudnánk orvosolni a problémát. Az internet megfelelő platform lehet erre, ám vigyázzunk mert sok helytelen és haszontalan információval is szembe találhatjuk magunkat, melyek félrevezetőek lehetnek, és inkább lemondunk a hajátültetésről. Nézzünk néhány tévhitet, melyek befolyásolhatják az elhatározásunkat!

További 5 tévhit a hajbeültetés körül

(Az első részt ide kattintva olvasthatod el)

1. Azonnali eredmények

Akik hajátültetéssel rendelkeznek, természetesen azonnal szeretnék látni az eljárás eredményét. A hajátültetés után a haj gyógyulási folyamata és egészséges növekedése körülbelül 12 hónapon belül megtörténik. A műtét utáni első 2-3 hétben, egy úgynevezett “sokkfázis” lép életbe, mely során a haj kihullik. Ez egy természetes folyamat, amelyet szinte minden beteg megtapasztal a műtét után. Nem kell aggódni! Az ideiglenes “sokkfázis” után a szőrtüszők belépnek a regenerációs folyamatba. Körülbelül 2–2,5 hónapon belül a (haj havonta 1,5 cm-el nő), belépve a normál növekedési ciklusba. A 9. hónaptól kezdve az átültetett haj el fogja kapni a saját növekedési ritmusát, és az első év végén vastagabb és terjedelmesebb megjelenést kap, ha integrálódik az ember természetes hajszerkezetéhez.

2. A hajbeültetés drága kezelési módszer

Manapság a legtöbb hajhullásban szenvedő ember komoly összegeket költhet a régi állapot visszanyerésére. Figyelembe véve a parókaszerű mesterséges hajprotézisekre fordított összeget és az éves ápolási költségeket, az állandó kezelés, például a hajátültetés ára költséghatékonyabb. Az árak rendkívül megfizethetőek a minőség feláldozása nélkül. Léteznek olcsóbb megoldások is, de azok következményei visszafordíthatatlanok. Ezért azt javasoljuk, hogy mielőtt belevágsz a kezelésbe, informálódj több helyről, kérj árajánlatot, és tartózkodj azon klinikáktól, melyek a hajbeültetést túl kedvező áron kínálják!

Aktuális akció a hajszalhijan.hu jóvoltából! Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget!

3. A hajbeültetés mástól származó szőrtüszőkkel hajtható végre

Az egyik leggyakoribb tévhit a hajátültetésről az a gondolat, hogy a hajátültetést valaki mástól származó tüszők felhasználásával hajtják végre. A legfontosabb tényező, amely lehetővé teszi a hajátültetést, az, hogy az átültetésre kerülő szőrtüszők az egyén saját szőrtüszői. Nem úgy kell rá tekinteni, mint egy szervátültetésre. Amikor a fejbőr “realizálja”, hogy a beültetett haj a saját testből van, akkor lesz sikeres a kezelés. Ha ez mástól származna a test észlelné, hogy ez idegen szövet és elutasítaná azt.

4.  A beavatkozáshoz le kell borotválni az egész hajad

Szerencsére a fejlesztéseknek köszönhetően, már ott tart a hajátültetési technika, hogy megoldható a haj leborotválása nélkül is. Különösen nők számára fontos információ ez, akik tétováznak a hajbeültetés miatt, mert félnek hogy ez teljes leborotválással jár.

5. Hajátültetés nem nyújthat természetes megjelenést

Nem kell aggódni, ha a hajátültetést tapasztalt orvos és egy profi csapat végzi, az eredmények garantáltan természetesnek tűnnek. Fontos a helyes megtervezés.  Ezalatt azt értjük, hogy fontos az alapján kialakítani a kezelt területet, hogy összhangban legyen a páciens arcvonalával. Ugyanakkor befolyásoló tényező lehet a beteg hajminősége és a donor szőrtüszők sűrűsége is. Amikor a hajátültetés berobbant a köztudatba, sajnos sokak végezték “fűfejként”, mert az eljárások természetellenes és nem esztétikus megjelenést eredményeztek. Így az emberekben kialakult egy negatív kép a hajátültetésről.

Kövesd facebook oldalunkat, ha kiváncsi vagy aktuális hajtippjeinkre!

Reméljük két részes cikkünkből minden lehetséges kérdésedre választ kaptál!

Válaszd a hajbeültetést!
Jelentkezz még ma az ingyenes konzultációra!

 Jelentkezem!