A hajbeültetés manapság egyre felkapottabb módszer, arra az esetre, ha pótolni szeretnéd fejrészeden a kihullott hajadat. Az első lépés, egy nagyon fontos része a folyamatnak. Meghozni azt a döntést, hogy elvégeztessük a beavatkozást. Általában amikor észrevesszük a kopaszodás első jeleit, források után nézünk, hogyan tudnánk orvosolni a problémát. Az internet megfelelő platform lehet erre, ám vigyázzunk mert sok helytelen és haszontalan információval is szembe találhatjuk magunkat, melyek félrevezetőek lehetnek, és inkább lemondunk a hajátültetésről. Nézzünk néhány tévhitet, melyek befolyásolhatják az elhatározásunkat!

5 tévhit a hajbeültetés körül

1. A hajátültetés egy ideiglenes megoldás

Ez egy hatalmas tévhit. Az átültetett hajat a páciens tarkójából vonják ki. A DHT hormon mely a hajhullást okozza ezen a területen (tarkón) nem érinti a szőrtüszőket. Ez egy biztonságos terület hajátültetés szempontjából. Mivel az átültetésre kerülő szőrtüszők a hajhullásnak ellenálló, a donor területnek nevezett régióból származnak, ezek genetikai tulajdonságai megegyeznek a donor területével.  Ezért az újonnan átültetett szőrtüszők továbbra is fenntartják ellenálló képességüket.

2. Csak férfiakon végezhetnek hajátültetést 

A hajhullás kezelési lehetőségei között a hajátültetés a nők számára is a megfelelő választás. A statisztikai adatok szerint a hajátültetéssel rendelkezők mintegy 14,7% -a nő. A nők gyakran haj transzplantációt folytatnak az elülső hajvonal csökkentése vagy a haj mennyiségének növelése érdekében. A nőkön végzett hajátültetési eljárás során nem szükséges minden hajat borotválni. Annak érdekében, hogy létrejöjjön a szőrtüszők befogadására szolgáló terület, a fej mögött egy kis ablakot kell létrehozni a két fül között borotválkozással, de mégis alig látható módon. Még az a személy sem ismeri fel akin a műtétet végezték, mert nem változtatja meg a megjelenését.

Aktuális akció a hajszalhijan.hu jóvoltából! Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget!

3. A hajátültetés fájdalmas módszer

A hajátültetési műveleteket különleges technológiával hajtják végre, amelyet műszaki szempontból megalapozott technikaként alkalmaznak, melyek radikális változásokon mentek keresztül, különösen az elmúlt 10 évben. Például a betegek akár tévét is nézhetnek vagy könyvet is olvashatnak az eljárás során. Helyi érzéstelenítés a szőrtüszők helyeire, a transzplantáció területére kerül. Miután az érzéstelenítő hatni kezd, a kezeltek nem éreznek fájdalmat. A hagyományos hajátültetési technikáknál az érzéstelenítő szereket tűk segítségével fecskendezik a fejbőrbe. Elkerülhetetlen, hogy a beteg ekkor némi fájdalmat érezzen ezen eljárás során. Ez aggasztó lehet azok számára, akik haj átültetésen gondolkodnak, de tűfóbiájuk van. Speciális érzéstelenítő eszközökkel azonban tűk és fájdalom nélkül is meg lehet valósítani. Ezek a speciális készülékek érzéstelenítő szereket juttatnak a bőr alá nyomás alatt végzett permetezéssel.

4. A hajátültetés nem megfelelő az előrehaladott korúak számára

Létezik egy ilyen előítélet, hogy a hajátültetés nem megfelelő az idősebb korúak számára. Mindössze az számít, hogy a hajátültetés elvégzéséhez szükséges személynek elegendő mennyiségű és egészséges hajjal kell rendelkeznie az átültetéshez a tarkó régióban, amelyet donor területnek is neveznek. Az életkor helyett a hajhullás határozza meg az ember alkalmasságát a haj átültetésére.  A hajhullásról azonban ismert, hogy lelassul, különösen 35–40 éves kor után.

5. A megelőzés mégsem jó ötlet?

Bár a „megelőzés jobb, mint a gyógyítás” közmondás sok területen továbbra is alkalmazható, talán nem a legjobb megoldás a hajátültetéshez. A hajhullás előrehaladtával állítják, hogy „minél előbb, annál jobb”. Noha ez néhány ember számára helyes megközelítés, az általános elképzelés az, hogy a későbbi korokban történő hajbeültetés jobb. Ha a hajhullásban szenvedő fiataloknak előzetes tervezés nélkül hajtják végre a hajátültetést, akkor az visszafordíthatatlan negatív eredményekhez vezethet. Azokban az esetekben, amikor a hajhullás nem stabilizálódik, mindenképpen szem előtt kell tartani, hogy a jövőben az átültetett haj eshet ki.

Kövesd facebook oldalunkat, ha kiváncsi vagy a cikk második részére, amiben további tévhiteket osztunk meg veled!

Válaszd a hajbeültetést!
Jelentkezz még ma az ingyenes konzultációra!

 Jelentkezem!