Jogos a félelem a hajbeültetéstől?

Pácienseinktől mindig megkérdezzük, hogy mitől tartanak leginkább a hajbeültetéssel kapcsolatban és 90%-a ugyanazt kérdezi: tartós lesz-e a beültetett haj hosszú távon?

  • hosszú távon is megmarad?

  • beültetés után nem hullik ki?

  • kihullik és feleslegesen adok ki pénzt?

Jó hírünk van azok számára, akik aggódnak: a beültetett hajszálak tartósan megmaradnak, nem kell félni attól, hogy később kihullanak.

Mi erre a garancia?

A beültetett hajszálak akár hiánytalanul meg is maradnak a hajbeültetést követően. Ehhez azonban az orvosi utasításokat be kell tartani.

Hogy ezt megértsük, ismerkedjünk meg a DHT-hormonnal: férfiak hajhullását a DHT-hormon (dihidro-tesztoszteron) okozza. Ennek a hormonnak köszönhető egyébiránt az arcszőrzet és testszőrzet megerősödése is felnőtt korban.

Emiatt nem hullik ki természetes módon a beültetett haj?

A hajhagymáknak két típusa van: az egyik érzékeny a DHT hormonra, a másik nem. Ezek helyileg jól elkülöníthető területen találhatóak a férfiak fején.  A fejtetőn található hajszálak, sajnos sokkal érzékenyebbek a hormon jelenlétére, és a DHT hatására összezsugorodnak, majd kihullanak, míg a tarkón és a fej oldalsó részén lévő “jó” hajhagymák bár ugyanúgy ki vannak téve a DHT hormonnak, nincs rájuk hatással a jelenléte.

Ezért valósulhat meg teljes biztonsággal a hajbeültetés. A DHT hormon nem magára a területre hat, hanem a hajhagymákra. Így ha a tarkón található “jó” hajhagymákat ültetjük át a fejtetőre, onnantól kezdve az átültetett haj ugyanolyan minőségben, ütemben, formában fog nőni, mint az eredeti, és kihullani sem fog, mivel a hajhagymák ugyanúgy fognak “ viselkedni,” mintha a tarkó területén maradtak volna.

Ennek köszönhetően végre el lehet tüntetni a kopasz területet.

Ráadásul a beültetett haj ugyanúgy kezelhető, mintha az eredeti helyén lenne: festhető, fésülhető, sőt, akár le is borotválhatjuk, ha úgy tartja kedvünk, hiszen ettől még a hajhagyma ott marad, és a beültetett haj is ugyanúgy fog nőni életünk végéig, mintha sosem kopaszodtunk volna.

Aktuális akció a hajszalhijan.hu jóvoltából! Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget!

Elegendő hajunk van ehhez?

Igen, a férfiak 96%-ánál megvalósítható a jó minőségű (megfelelő vizuális élményt nyújtó fedés). A férfiak általában 12-17.000 átültethető hajszállal rendelkeznek, egy kiterjedt kopaszodást már 8-9000 hajszálból is jól lehet fedni.

Mi a páciens tennivalója?

Természetesen a pácienseinken is múlik, hogy a beültetés után milyen sikeres lesz a graftok beépülése. Ehhez pár egyszerű, de annál fontosabb orvosi utasítást be kell tartanunk a beültetést követő időszakban (1-3 hét).

  • Kerüljük el a túlzott verejtékezést, tehát az aktív sportolást, szaunázást kerüljük. A normál, enyhe izzadás nem jelent különösebb veszélyt a friss beavatkozás eredményére, de a sportolást és nehéz fizikai munkát kerülni ajánlott az első 1-3 hét során.

  • Ne vakarjuk, dörzsöljük az érintett részt, viszont kapunk egy sóoldatot, amit időnként rá kell spriccelni a területre.

  • Kerüljük a hosszan tartó erős napsugárzáson való tartózkodást és a szoláriumot. Ez azt jelenti, hogy a nyári napsugárzás elől óvjuk a beültetett területet pár napig. Azonban kendővel, kalappal, laza baseball sapkával eltakarható a terület, így nem kell aggódnunk, hogy erős és káros sugárzást kapunk.

  • Amennyiben kimegyünk az erős napsütésre, használjunk olyan kalapot, kendőt, mely nem nem érinti, dörzsöli szorosan a kezelt felületet, de megóv a napfénytől. A normális napsütéstől nem kell tartani, csak a nyári kánikula idején előforduló túlzott napsugárzás jelenthet gondot.

  • Túl forró, vagy túl hideg fürdő, valamint vegyszerek (samponok) használatánk kerülése amíg a beépülés nem valósul meg.

A beültetett haj az első pár napban igen érzékeny. Ekkor még egy speciális párnát kell használnunk (amit a klinikától kapunk), hogy tudjunk biztonságosan aludni.

A dörzsölés és az érintés elhagyása azért is fontos, mert nem csak azt veszélyeztetjük vele, hogy a graft nem épül be, hanem a hajszál iránya is eltolódhat, ettől kevésbé lesz természetes hatása.

Vállal garanciát a klinika is?

Igen! Klinikánk egyedülálló módon vállal garanciát a beültetés sikerességére! Amennyiben klinikánkon végezteti a hajbeültetést, és a be nem fogadott hajszálak mennyisége eléri a 10%-ot , akkor mi ingyen pótoljuk a hajszálakat.

Büszkén jelentjük azonban, hogy ezzel a garanciával még soha senki nem élt, hiszen az általunk használt FUE2 Safe System eljárás egy stabil és kipróbált beavatkozás, mely maximális hatékonyságot mutat.

További kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot! Telefonos, vagy akár személyes orvosi konzultációnkon is szívesen látjuk Önt! Természetesen mindezt díjmentesen!