Manapság a sportolóknak nem csak a pályán kell teljesítenie, de a címlapon is.  Ez részben hiúsági kérdés náluk, hiszen hétről-hétre akár milliónyian is lesik minden mozdulatukat – nem is beszélve az állandóan felkészült paparazzikra. Így egy perc nyugtuk sem lehet, ha nem akarják akár 15 év múlva is az előnytelen fotóikkal szembetalálni magukat.

A másik ok a jó megjelenés mellett pedig anyagi érdekeket is követ. A sztársportolók bevételei ugyanis csak részben származnak a sporttevékenységükből, másik részét a szponzoroktól, vagy reklámügynökségektől kapják.

Ugyanis köztudott, hogy egy jó sportolóval reklámozott termék nagyon népszerű lehet a rajongók körében. Nem véletlen, hogy a teniszcsillag, Novak Djokovic-ot a Seiko találta meg, Roger Federer-t a Rolex. A F1 bajnok Lewis Hamilton pedig csodaszép Tag Heuer órákkal szokott pózolni a reklámokban.

Csak a teljesítmény a fontos?

A sportos életmóddal együtt jár a jó fizikum is, ez természetes. Viszont sok sportoló hiába hord márkás öltönyt, és rendelkezik tökéletes felépítéssel, mégsem “született a kifutóra”.

A férfiak picit könnyebb helyzetben vannak, mint a nők, mert ha valakinek nincsenek szépfiús vonásai, akkor még tudjuk azt mondani, hogy “markáns”, vagy “karakteres” az arca.

Azonban legyen valaki bármilyen egyedi is, a kopaszodó kobak soha nem lesz előnyös. Tényleg nem.

Ezek után már felesleges is beszélni róla, hogy valaki a jó megjelenés iránti vágy, a fiatalos külső megőrzése, vagy a reklámbevételek miatt megy el hajbeültetésre, mindegyik tökéletesen elfogadható érv.

Páran még idegenkednek a gondolattól, viszont egyre többen vállalják be a hajbeültetést. Mi több, egyenesen büszkék rá, hogy ezzel is tesznek magukért. Hiszen a hajbeültetés nem a probléma elismerése, hanem pont ellenkezőleg, a problémával való szembenézés.

Kik vállalták be?

A cikkünket a sportolókkal indítottuk tehát épp itt az ideje, hogy bemutassunk párat, akinek hajbeültetése volt.

Cesc Fabregas

Az Arsenal, Barcelona és Chelsea-t is megjárt spanyol középpályás a homlokánál kezdett el kopaszodni. Az egyik meccs utáni interjún jól kivehető, hogy hajbeültetésen is volt a focista.

A kis pirosas rész a hajbeültetés után 2-4 napig szokott látszani. Némileg furcsa a szituáció, hiszen a hajbeültetést követő 1-2 hétben még nem javasolják az intenzív sportolást, mert ez némileg ronthatja az új hajszálak beépülésének sikerét (ami egyébként igen magas, 97-99%-a maradandóan ott marad az újonnan beültetett hajszálaknak).

Wayne Rooney

Ismét egy angol vonatkozású játékos. Rooney volt az egyike azoknak, akinél nagyobb hírt kapott a hajbeültetés. Rengetegen miatta kaptak bátorságot, hogy elvégezzék a régóta áhított beavatkozást.  Rooney büszkén vállalta, sőt, örömmel számolt be róla, hogy hajbeültetésen volt. Az előtte-utána képeket elnézve, van is mire büszkének lennie.

Aktuális akció a hajszalhijan.hu jóvoltából! Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget!

Lewis Hamilton

A Forma 1-es sztár apjától örökölte a kopaszodást, amely a korábbi fotóin látszik is. Nem csak a futamokon, aratott győzelmet, hanem a kopaszsággal szemben is diadalmaskodott.

A 2006-os fotón már jól látszik, hogy elkezdett kopaszodni, később leborotválta a haját, de a kopasz folt ezzel nem tűnt el. A műtét ezután következett, hiszen a friss képein már büszkén mutatja haját.

Antonio Conte

Az olasz Antonio Conte azon ritka példákat erősíti, hogy valaki képes játékosként és edzőként is maradandót alkotni. A heves vérmérsékletű stratéga játékosként komolyan kopaszodott, de a pálya szélére kerülve már dús hajjal jelent meg.

Kopaszodása erősödésével jött rá, hogy lépnie kell, mivel finoman szólva sem volt túl előnyös a megjelenése. Sokan gúnyolták és tréfát űztek Conte-ból a hajhullása miatt, de mára ennek nyoma sincs. Az új hajjal (és eredményeivel) már nem csak az ellenfeleiből vált ki tiszteletet, de a szebbik nem érdeklődését is rendre felkelti. Természetesen ehhez hozzájárul az olasz edzők legendás eleganciája, de egy jól szabott ing sem tudna sokat segíteni, ha a frizurája nem lenne tökéletes.

Slaven Bilic

Conte-hoz hasonlóan ő is kitűnő eredményeket tudhat magának a pályán és a pálya szélén is. A Horvát tréner a HNK Hajduk Splitnél kezdte a focistakarrierjét, azután több Premier League csapatot is megjárt. ‘98-ban a bronzérmes Horvát válogatott tagja volt.

Az aktív labdarúgó pályafutása után nem távolodott el nagyon a pályától, csak mintegy fél méternyit.  Ugyanis edzői munkásságba fogott. 2006-ban az U21-es Horvát válogatottal kezdett edzői tevékenységbe, nemsokára azonban a felnőtt csapat vezetői székében találta magát. 2006-2012 között a válogatottat dirigálta, meglehetősen jól, mivel 2007-ben a világ második legjobb szövetségi kapitányának választották meg.

A válogatott vezetése után visszament Angliába, hogy egykori csapatát, a West Ham-et vezesse.

A mellékelt képek mutatják, hogy rá is ráfért a hajbeültetés, amivel véglegesen megoldotta a kopaszodási gondjait.

Ha én is focista lennék…

Ha mi magunk nem is szereplünk milliók szeme láttára a képernyőn minden hétvégén, minket is megillet, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Ezek a példák bizonyítják, hogy a hajbeültetés egy igen általános beavatkozás, ami egyre inkább népszerű lesz a férfiak körében. Néha még ma is azt hiszik, hogy a hajbeültetés csupán a milliomosok számára adatik meg, de meglepődnénk, ha tudnánk, hogy milyen kedvező áron juthatunk hozzá.

Szeretne változtatni külsején és visszanyerni régi megjelenését? Kattintson a gombra és tudjon meg többet!