Természetes, letisztult, gyönyörű szemöldökre vágyik?

A finom és elegáns megjelenés alapja a természetes szépség. Sokak szemöldöke megszenvedte a 90-es és 2000-es évek elejét. Ilyenkor nagy divat volt a túlszedett, vagy egyenesen eltávolított és újratetovált “pengeszemöldök”.

Manapság ez inkább ciki, mint divatos, de sokan már nem tudnak vele mit tenni. A túlszedés, vagy akár a lézeres eltávolítás maradandó károkat okozott szemöldökünkben.

Ennek köszönhetően egyre nagyobb az igény a természetes szemöldök vonal és sűrűség visszanyerésére és a szemöldök dúsításra. A következő pár bekezdésben megismerheti a részleteket!

Mitől ritkul a szemöldökünk?

A korábban említett mesterséges ritkításon és lézeres eltávolításon túl is elveszthetjük a szemöldökünk. A világos hajjal rendelkezők közül többen tapasztalják, hogy a szemöldök idővel elkezd ritkulni, illetve baleset okozta hegek, sérülések is okozhatnak szemöldök hiányt.

Nekik tökéletes megoldást nyújt a szemöldök beültetés.

Azonban elképzelhető, hogy betegség miatt hullik szemöldökünk. Például az autoimmun betegségek okozhatnak haj és szemöldök vesztést is. Ezért fontos, hogy a beavatkozás előtt részt vegyünk egy orvosi konzultáción, hogy kiderüljön mi áll a háttérben és mit tehetünk ellene.

Mindenki számára megoldást nyújt a szemöldök beültetés?

Igen, a szemöldök beültetést nemre való tekintet nélkül minden felnőttön el lehet végezni. A fentiek miatt azonban kell egy előzetes orvosi vizsgálat, hogy a legjobb megoldást választhassuk.

Azonban a szemöldök beültetése egy sebészeti beavatkozás, emiatt több tényezőt is kell ismernie az orvosunknak, hogy zökkenőmentes legyen a beavatkozás. Például van-e hajlamunk a trombózisra, vérzékenyek vagyunk-e, vagy ha baleset miatt van szemöldök hiányunk, akkor mi a kórtörténetünk. Ezek nem zárják ki a beavatkozást, de az orvosnak fontos tudnia.

A szemöldök beültetés tartós eredménnyel jár?

Igen. A beavatkozás végleges eredményt hoz. A beültetett hagymák tökéletesen regenerálódnak és beépülnek a területre, így többé nem kell aggódnunk. A megfelelő technikával beültetett szemöldök véglegesen megmarad.

A szemöldök beültetéshez tényleg mű szőrszálakat használnak?

Nem. Ahogy a hajbeültetés során, úgy a szemöldök beültetésnél is saját szőrt helyezünk át. A szemöldökünk dúsításához jellemzően hajhagymákat használunk, melyeket a páciens hajából nyerünk ki. Ezeket főleg a legdúsabb, tarkótáji területről nyerjük, vagy a fül körüli hajból.

Ez viszont nem automatikus, mert az orvosok megvizsgálják a rendelkezésre álló, átültethető szőrt és hajszálakat, majd azokat választják ki, amelyek a leginkább megfelelnek az eredeti állapotnak (vastagság, szín).

Nem lesz nevetséges kinézetű a beavatkozás eredménye?

Nem, mert a beavatkozás előtti vizsgálat során az orvosok olyan jellegű szőrszálakat keresnek, melyek állagban megegyeznek a szemöldöki szőrszálakkal. Ugyanakkor az átültetett szálak fokozatosan felveszik a szemöldök szőrszálak tulajdonságait (például lassabban nőnek, mintha az adott szőrszál a hajas fejterületen lenne).

Mennyi szőrszál kell a beültetéshez?

Jellemzően pótlásról és dúsításról van szó. Ez esetben akár már 50-70 graft (hajhagymát tartalmazó szövettok) is elegendő. Azonban nagyméretű pótlás esetén ennek többszöröse is szükséges lehet. Ennek mértékét otthon nehezen tudjuk megsaccolni, ezért kell részt venni az orvosi konzultáción.

Aktuális akció a hajszalhijan.hu jóvoltából! Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget!

Sokáig tart a beavatkozás?

Ez a beültetés mértékétől függ, de 5-6 óránál tovább csak ritkán tart. A beavatkozás során nem kell befeküdni a klinikára, hanem akár aznap is haza lehet menni. (ha autóval vagyunk, akkor szerezzünk egy kísérőt, hiszen a beavatkozás során kapott fájdalomcsillapítók hatással lehetnek a reakcióidőnkre)

Mi történik a szemöldökbeültetés után?

A beavatkozást követő 48 órán belül érdemes nyugalomban pihenni. Nem hajolni, nem megerőltetni magunkat. A kezelt terület ilyenkor még érzékeny. Fontos szempont, hogy a beavatkozást követő 1-2 hét során lehetőleg a hátunkon aludjunk, hogy ne dörzsöljük a szemöldökünket a párnánkkal. Ne használjunk sminket és a tisztálkodáshoz vegyszereket a kezelt területen.

Továbbá kerülni kell a nagy megterhelést jelentő sportolást, vagy fizikai munkát a beültetést követő 4 hét során.

Ezt követően azonban a szemöldökünk már szépen beépült, így a jövőben már nem igényel különleges bánásmódot. A beültetés utáni tennivalókról azonban részletes leírást és magyarázatot kap a páciens.

Mikor lesz látható a beavatkozás eredménye?

A szemöldökbeültetés után hasonló folyamat zajlik le, mint a hajbeültetés után.

  • Tehát az első hónap során szépen beépül a graft.

  • A beültetést követő 5-6 hét során a graftokból kinövő apró, pelyhes szőrszálak kihullanak (ez teljesen természetes folyamat).

  • 2-3 hónappal a beültetés után megindul az egyenletes és természetes növekedés.

  • 8-11 hónappal később már tökéletesen kinőtt, kifejlődött szőrszálakat látunk.

További kérdései vannak? Szeretné, ha szemöldöke gyönyörű vonalú, megfelelően ívelt és egészségesen dús lenne?

Jöjjön el ingyenes orvosi konzultációnkra, és nyerje vissza természetes szépségét!