Ma már számos olyan tippet ismerünk, melyekkel a hulló, kopaszodó hajkorona dússá és élettel telivé varázsolható. Fontos azonban, hogy a haj önmagában egy élettelen dolog, így mélyrehatóan a fejbőrt kell ápolni, nem a hajszálakat. Ennek eredményeképpen lettek népszerűek mostanában az olyan természetes, házilag is kivitelezhető trükkök, amik a hajdúsítást segítik elő.

 1.Készítsen hajpakolást tojásfehérjéből!

Amennyire visszataszítóan hangzik, annyira hatásos hajhullás ellen. Verjen fel kevés tojásfehérjét, majd kenje hajára és fejbőrére egyaránt. Elég csupán 10 percig fennhagyni, majd sima vízzel kiöblíteni. Az eredmény fényes, puha haj, illetve a tojásnak köszönhetően még a hajnövekedés is beindul.

2. Serkentse vérkeringését!

Ha vérkeringésünk nem megfelelő, a vérben szállított tápanyagok és vitaminok nem jutnak el a hajba, ez pedig károsíthatja a haj minőségét. Ezért kell odafigyelni arra, hogy hajunk rendben tartása a szervezetünkre való odafigyeléssel kezdődik. A keringést hajmasszázzsal is lehet serkenteni, ami valójában egy könnyed fejbőrmasszás, és a nap bármelyik percében alkalmazhatjuk magunkon. Egy-egy munka közötti szünetben vagy más holtidőben kezdje el körkörösen masszírozni fejét, a hajvonaltól indulva a tarkóig, nagyjából tíz percen át, és már kész is! Ha éppen van rá módja, az ujjait olajjal is bekenheti a fokozott hatás érdekében.

3. Fokozott vitaminbevitel

 hajdúsítás

Ahogy azt a kopaszodás okait kutató cikkben már bemutattuk, a nem megfelelő fehérjebevitel a hajritkulás egyik okozója lehet. Azonban nem csak a fehérje tehet erről, bármelyik másik vitamin hiánya is rosszul hathat a fejre. A hajdúsítás érdekében  a legfontosabb a B6 vitamin, amely elsősorban a tojássárgájában és a száraz hüvelyesekben található meg, valamint az A-vitamin és a béta-karotin, amelyek spenótban, sárgabarackban és sárgarépában is nagy mértékben lehetnek.

4. Hajdúsítás megfelelő táplálkozással

A kellő vitaminbevitel önmagában nem elég, fontos, hogy az étkezések egyébként is egészségesek legyenek, hiszen ha nem elég a szervezetben a tápanyag, a haj elvékonyodik és töredezetté válik, ami által jobban ki lesz téve a külső hatásoknak. A hajdúsítás egyik fontos lépése az egészséges étrend. A hajnak a legkedvezőbb tápanyag a cink, amely májban, tojásban és hüvelyesekben található meg, valamint a szelén, ami pedig a teljes kiőrlésű gabonában van legnagyobb mennyiségben.

A hajszalhijan.hu referenciaképei. Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget, hiszen az eredmények magukért beszélnek!

A hajszalhijan.hu referenciaképei. Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget, hiszen az eredmények magukért beszélnek!

5. Száraz haj esetén: növényi olajok

Időigényesebb, de sokkal kifizetődőbb a sok szilikontartalmú készítmény helyett természetes módon táplálni a hajat: erre kiváló lehetőség a különböző növényi olajok használata. Az egyik ilyen a kókuszolaj, amit felmelegített állapotban kell a fejbőrbe dörzsölni. Ez fokozza a vérkeringést, ami – ahogy az imént írtuk – a hajnövekedésért is felelős. A kókuszolajat elég csak pár percig fennhagyni, majd langyos vízzel és samponnal kiöblíteni. Hasonlóan eredményes lehet a szezámmagolaj is, amiből néhány cseppet kell eloszlatni a hajon, és nem is szükséges kimosni belőle.

6. Zsíros haj esetén: agyagmaszk

A zsíros hajra nem célszerű növényi olajokat alkalmazni, helyette inkább olyan anyaggal érdemes próbálkozni hajdúsításkor, amely beszívja a felesleges faggyút. Ilyen például az agyagmaszk, ami visszaadja a haj természetes, egészséges állapotát. Az elkészítése is nagyon egyszerű: keverjen össze zöld agyagot langyos vízzel, hagyja a haján 10-20 percig, majd öblítse ki!

7. Óvatosan a hajmosással!

 hajdúsítás

A hajmosás lépéseit hajlamosak vagyunk lazán venni, pedig kis odafigyeléssel már ez is csodákat művelhet önmagában. Először is ne annyira meleg vízzel mossuk a hajunkat, mint a testünket. A hajnak a langyos víz az ideális, ugyanis a meleg ernyedté teszi a szálakat. Ezen kívül a hajszárítás sem mindegy: a legjobb, ha a hajszárítóról egy az egyben megfeledkezünk, és hagyjuk a hajat természetesen száradni – persze, ha erre nincs elég idő, az is sokat segít, ha alacsony hőfokozatra kapcsol, és szárítás közben gyengéden fésülgeti haját.

Fontos azonban leszögezni, hogy ezekkel a praktikákkal a hajdúsítás egy hosszú és némileg bizonytalan folyamat; az eredmény nem biztos, hogy rögtön látszani fog, lehet, csak hónapok múlva. Ez annak köszönhető, hogy a fejbőr lassan reagál, a haj, élettelen jellege miatt pedig csak felületesen kezelhető, mélyrehatóan nem.

Nézzük milyen módszerekkel lehet még dús hatást elérni?

Menjünk fodrászhoz!

El sem tudjuk képzelni mennyit változtathat a hajunk kinézetén egy jó fodrász. Ha úgy érezzük, ritka a hajunk, vékonyszálú, attól még nem kell örökre összefogott hajjal élnünk!

Hajdúsítás Lépcsőzetes vágással Dús női haj, amit lépcsőzetes vágással dúsítottak.

Ha szeretnénk, hogy dúsabb hatást keltsen a hajunk, vágassuk a hajunkat lépcsőzetesre, ez ugyanis dúsabbnak fogja mutatni a hajunkat! Érdemes azonban vigyázni arra, hogy mennyit engedünk vágni a fodrásznak, mert ha túl sokat vág, akkor tulajdonképpen dúsítás helyett ritkítja, mivel nagyobb a haj mennyisége, amit levág.

Dús női haj, amit kettős vágással dúsítottak.Hajdúsítás Kettős vágással

A lépcsőzetes hajvágás mellett hajdúsítást érhetünk el a kettős vágással. Ennek a technikának a lényege, hogy a haj felső rétegét rövidebbre vágják, az alsó részét pedig egyforma hosszúra hagyják. 

Ez a hajvágási módszer azért is jó, mert össze lehet fogni hátul, amitől úgy fog tűnni, mintha csak az első rövid rész lenne a frizura ezáltal máris kétféleképpen hordhatjuk a hajunkat. 

Ha dúsítani szeretnénk a frizuránkon, felejtsük el a tépett, ritkított hajat, bármennyire is divatosak. 

Hajszárítással is lehetséges a hajdúsítás?

Hajszárítással is sokat javíthatunk azon, hogy hajunk dúsabbnak tűnjön.

Azt már talán sokan hallották, hogy a hajdúsítás lehetséges úgy, hogy a szárítás során különböző praktiákat alkalmazunk. Ha hajunk hosszú, vagy félhosszú, ne szárítsuk meg rögtön az egészet! Először előre hajtott fejjel hátulról előre, a haj növési irányával ellentétesen kezdjük szárítani, a fejtetőn. Közben használhatunk normál kefét, vagy körkefét. Csak ha már száraz a fejtetőn lévő haj, akkor emeljük fel a fejünket és úgy szárítsuk tovább!

Ha rövid a hajunk, akkor szárítsuk meg az egészet és a végén a száliránnyal ellentétes irányba is szárítsuk még egy picit! 

Hajdúsításhoz próbáljuk ki a hajdúsító szereket! Férfi dús hajjal.

Ma már rengeteg hajdúsító szer kapható a drogériákban, ezek közül is választhatunk. Találunk hajdúsító sampont, volumennövelő spray-t, balzsamokat, ezek használatakor arra figyeljünk, hogy ne vigyük túlzásba a használatukat, mert a túl sok hajdúsító balzsamtól lehet, hogy inkább ragacsos, vagy nagyon selymes lesz a haj, amivel nem érjük el a kívánt hajdúsítást.

Van-e tuti biztos módszer hajdúsításra?

A hajdúsításra alkalmas módszerek közül az, amelyik valóban “tuti módszer”, a hajbeültetés. Azért mondhatjuk ezt, mert ez az a megoldás, amivel meg is tud maradni a beültetett haj, és valóban dúsabb lesz a hajunk.

Aktuális akció a hajszalhijan.hu jóvoltából! Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget!

Aktuális akció a hajszalhijan.hu jóvoltából! Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget!

Lehet még hajdúsításra ajánlani a póthajakat, manapság már nagyon sok póthajfelrakási technika létezik, azonban ezzel a módszerrel csak ideiglenesen lehet hajdúsítást elérni, és sajnos amellett, hogy nem annyira kényelmes a hajhagymákat is megterheli a folyamatos súly, ez végül kopaszodáshoz is vezethet.  

Megmarad-e a dús haj, ha hajbeültetést csináltatok?

Igen! A hajbeültetés során a saját meglévő hajunkból ültetünk át ún. graftokat (ez tartalmazza a hajhagymákat). Klinikánkon garanciát vállalunk arra, hogy tartósan megmarad a beültetett haj. Amennyiben klinikánkon végezteti a hajbeültetést, és a be nem fogadott hajszálak mennyisége eléri a 10%-ot , akkor mi ingyen pótoljuk a hajszálakat. (megjegyzés: a több száz páciensünk ellenére se fordult ilyen még elő)

Férfiaknál általában 3.000-6.000 hajszállal pótoljuk a hajhiányt, ennyi hajszálat használunk fel a tarkón lévő donorterületről, hogy aztán a hiányzó területre ültessük át, ezzel érve el, hogy a kopasz területen újra haj legyen. 

Női hajbeültetésnél kevesebb hajszál átültetésével is gyönyörű eredményt lehet elérni! A nők általában sokkal kisebb hajhiánnyal rendelkeznek, mint a férfiak, ezért a nőknek jóval kisebb hajpótlás is csodás, dús eredményt mutat. Nekik általában elegendő 1.000-3.000 hajszálat használni haj pótlására. 

Fiatalabbnak fogok kinézni dúsabb hajjal? 

Nem is tudunk elképzelni annál szebbet, amikor dús haja van egy férfinak vagy egy nőnek! Elég csak a sztárokra gondolni, ők is szeretik, ha dús a hajuk, meg is tesznek érte sok mindent! Nagyon sok sztár választja azt a megoldást hajdúsításra, ami a legbiztosabb eredményt hozza: a hajbeültetést!

Legyen Ön is fiatalabb, dúsabb hajú, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot vagy jelentkezzen ingyenes konzultációra, hogy nemsokára 10 évvel fiatalabbnak nézzen ki!