Volt lehetőségünk kikérdezni a klinikánk egy páciensét. Végigmentünk vele a műtéti nap eseményein és az Ő tapasztalatain keresztül mutatjuk most be, hogy nem is olyan félelmetes ez az eljárás. 

Vágjunk is bele!

Próbáltál más “csodaszereket” mielőtt a műtét mellett döntöttél?

Természetesen! Sokáig erre a célra kifejlesztett samponnal mostam hajat, illetve különböző hajnövesztő vitaminokat szedtem. Ezek ideig-óráig segítettek és némi eredményt talán még hoztak is. Pár új hajszálat észre lehetett venni ami kinőtt. Viszont emellett továbbra is folyamatosan kopott ki a hajam.

Miért és mikor határoztad el magad, hogy belevágsz a műtétbe?

Már régóta foglalkoztatott a dolog. Most 41 éves vagyok, és az elmúlt 10 évben fokozatosan kopott ki a hajam, először két oldalt, majd középen. Mindig is úgy éreztem, hogy ez csökkenti a férfiasságomat, egyre kevésbé éreztem magam magabiztosnak.
Többen meggyőztek, hogy egy ilyen műtét már tényleg biztonságos és könnyen elvégezhető. Illetve több jó példát is láttam már.

Aktuális akció a hajszalhijan.hu jóvoltából! Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget!

Voltak félelmeid a beavatkozás előtt?

Azért féltem egy kicsit, de igazából ezek a félelmek végül alaptalannak bizonyultak. Az első érzéstelenítőt még éreztem, de az is inkább hasonlítható egy méhcsípéshez, azután pedig már nem fájt.

Milyen volt a műtét? Hogyan zajlott?

Nekem két napos volt a műtét. Reggel 9-kor kezdődött és délután fél 4-ig tartott mindkettő alkalom. A délelőtt első részében levágták a hajam, ezt eldönthettem, hogy, hol, milyen mértékben szeretném. Ezután berajzolták a új hajvonalat, hogy hova fognak beültetni. A délelőtt többi részében egy ágyon kellett hason feküdnöm. Beadták az érzéstelenítőt, majd hátulról elkezdték kiszedni a hajhagymákat, ebből én szinte semmit nem is éreztem. Beszélgettünk és zenét hallgattunk. Délben egy rövidebb szünet következett, amikor megebédeltünk, ezt ott biztosították nekem. Délután már ülő helyzetben végezték a folyamatot, ilyenkor lehetőségem volt filmeket is nézni. Az egész műtét barátságos, oldott hangulatban telt.

Mennyi idő alatt vetted észre a változást?

A beültetés után rögtön sokkal dúsabbnak éreztem a hajam. Ez valójában úgy történik, hogy a beültetett haj egy része kihullik egy hónapon belül, majd ezután kezd visszanőni újra szépen lassan. Tehát beültetés után körülbelül két hónappal már a jövőbeli, állandó hajszálainkkal találkozhatunk.

Mi a véleményed a Hajszálhíján csapatáról?

Nagyon jó véleményem lett róluk. Kedvesek, aranyosak voltak. Szakmailag értettek a dolgokhoz. Figyeltek rá, hogy fáj-e nekem, bármikor készek voltak segíteni. Maguktól kérdezték, hogy szükségem van-e esetleg több fájdalomcsillapítóra. Mondjuk általában nekem nem fájt.

Miért pont őket választottad?

Azért, mert a konzultáció során Ők voltak a leginkább felkészültek szakmailag. Voltam olyan klinikán is, ahol kifejezetten pökhendi stílusban álltak hozzám. Látszott rajtuk, hogy rutinosak. Nem utolsó sorban ismerek olyan embert, aki náluk végeztette el a hajbeültetését és elégedett volt az eredménnyel.

Mivel járt a műtét utáni kezelés? Hogyan kell gondozni?

Az első pár héten folyamatosan nedvesen kell tartani a felületet, erre a célra biztosítanak számodra fiziológiás sóoldatot. Ha szükséges szedhetsz fájdalomcsillapítót, nekem egyszer kellett beszednem a műtét után. Az első héten figyelnem kellett, hogy a kezelt területre ne feküdjek. A következő pár hónapban viszont ajánlják az utazópárna használatát.

Hol tartasz most? Mi a következő lépés?

Igazából még nem telt el az egy év, a végleges állapot viszont csak akkor fog látszódni. Azonban már nagyon sokat dúsult, de még várom a végleges állapotot. Valószínű, hogy nekem előre már nem kell beültetni, viszont hátul még várhatóan lesz rá szükség.

Aktuális akció a hajszalhijan.hu jóvoltából! Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget!

Elégedett vagy az eredménnyel?

Igen, teljesen elégedett vagyok. Bár várom még, hogy leteljen az egy év és tovább dúsuljon, de az eddigi eredmények biztatóak. Ahogy látszik is a képeken folyamatosan dúsul.

Mit üzennél azoknak, akik a beültetés előtt állnak?

Azt üzenném, hogy VÁGJANAK BELE! Akit zavar a kopaszsága az NE gondolkodjon. Sokkal jobb érzés belenézni egy tükörbe és azt látni hogy van hajam. Jó látni, ahogy dúsul és van eredménye. A másik, hogy egyáltalán nem olyan fájdalmas, mint amilyenre gondoltam. A legjobb dolog, hogy az így beültetett hajszálak megmaradnak, nem kell attól tartani, hogy a beültetett hajszál kihullik, mert olyan helyről ültetik át, ahol nem hat az a hormon, ami miatt kihullhatott a többi helyről. Ami még jó, hogy nem látszik, hogy ritkább lenne a hajam azon a területen, ahonnan kiszedték.

Kezelés előtt

Kezelés után fél évvel

Ugye nem is hangzik annyira félelmetesen?

Ha eddig csak a műtéti fájdalmak tartották vissza a hajbeültetéstől, akkor itt az ideje, hogy

jelentkezzen ingyenes konzultációnkra és tudja meg, hogy alkalmas-e erre a végleges megoldásra.

Szeretnék részt venni egy INGYENES konzultáción!