Megdöbbentő lehet, de a férfiak nagy része még a nyilvánvaló tünetek ellenére sem tudja, hogy kopaszodik. A barátaik, családjuk jelzésére csak azt hajtogatják: “elkezdtem kopaszodni? ugyanmár!”

Miért nem veszik észre a hajhullást a férfiak?

Azért, mert kiszúrja a szemüket. Igen, minden nap látjuk magukat a tükörben, így az apró változásokat nem vesszük észre. Viszont azok az ismerőseink, akikkel csak félévente találkozunk, egyből látják a különbséget.

Meztelen a király?

Ismerős az amikor valakinek a feje tetején egy tenyérnyi foltban már nincs haja, azonban a folt gazdája erről semmit sem tud? Ez azért van, mert csak a tükörből látjuk magunkat és ha fotó készül rólunk, azon is szemben vagyunk, ezért sok kopasz férfi nem is tud a hajhiányáról.

Mikor jelenthetem ki, hogy elkezdtem kopaszodni?

Napi 80-130 hajszál elvesztése normális, hiszen folyamatosan újratermelődik hajunk. Kopaszodásról akkor beszélünk, ha többet vesztünk el, mint amennyit szervezetünk tud pótolni. Természetesen lehetetlen pontosan tudni, hogy naponta mennyi hajszálat vesztünk el, tehát picit gyakorlatiasabban kell kezelnünk ezt az ügyet.

elkezdtem kopaszodni selfie

Készítsünk fotót.

Jó módszer, ha időről-időre készítünk fényképet magunkról ahol látszik fejünk teteje, hátulja. A férfiak kopaszodása két módon szokott elkezdődni; vagy a homlokunk kezd el két oldalt “felcsúszni”, vagy a fejünk tetején kezd el ritkulni a haj. Ez utóbbit már csak igen nagy kiterjedésben láthatjuk a tükörből.

 

Kérdezzük meg fodrászunkat, hogy mi a véleménye.

A fodrászok nagyon tapasztaltak és jól meg tudják állapítani már a korai szakaszban, hogy hullik-e a hajunk.

 

Kérdezzük meg barátainkat, vagy hasonlítsunk össze régi fotókat.

elkezdtem kopaszodni

“Csipkedős” módszer

Talán ez a legfurcsább, de egyébként működő módszer. Mutató- és hüvelykujjunkkal csípjük össze hajunkat. Elég csak annyit, amennyit kényelmesen meg tudunk fogni, és közepes erővel húzzuk ki. Ezt ismételjük meg párszor. Ha átlagosan 2-3, esetleg több hajszál marad az ujjaink között az egyes húzások alkalmával, akkor valószínűleg erősen ritkul hajunk.

Mit tehetek, ha elkezdtem kopaszodni?

A férfiak esetében csak nagyon ritkán fordul elő, hogy betegség miatt kezdődik el a hajhullás, mert a kopaszodás okai az esetek 95%-ában hormonális eredetűek. Ezzel kapszulákkal, samponokkal és egyéb trükkökkel sem tudunk mit kezdeni.

Ha mégis arra gyanakszunk, hogy nem természetes eredetű a kopaszodásunk, akkor ne a dorgériákba menjünk speciális készítményekért, hanem forduljunk orvoshoz. Ritkán, de előfordulhat, hogy fertőzés miatt hullik a hajunk. Azonban ilyenkor sem a tipikus területeken kell hajhullásra számítani (halánték, homlok, fejtető), hanem a teljes hajas területen, illetve véletlenszerű foltokban.

Aktuális akció a hajszalhijan.hu jóvoltából! Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget!

Van végleges megoldás?

Szerencsére az orvostudomány ma már tud segíteni azokon a férfiakon is, akiknek a természetes, hormonális kopaszodással kell megküzdeniük.

A hajbeültetés során a meglévő, nem kihullott hajszálakat ültetik a ritkuló területre, amik ott maradnak és később sem hullanak ki. A módszerről és a magyarázatokról az alábbi cikkünkben írtunk: Miért marad meg a beültetett haj?

Sokan aggódnak, ha a hajbeültetés ára szóba kerül, de a legtöbben meglepődnek amikor megtudják, hogy manapság már nem csak gazdag sportolók és színészek engedhetik meg maguknak ezt a plasztikai beavatkozást, hanem már-már a rutinfeladatok közé tartozik.

Ön is aggódik haja miatt? Szeretné megtudni, hogy mire számíthat a jövőben és milyen megoldások vannak a problémájára?

Jöjjön el ingyenes orvosi konzultációnkra, ahol erre szakosodott magánklinikánkon fogadjuk Önt!

Kapjon választ a kérdéseire és megoldást a problémájára!
Szerezze vissza dús haját!