Régóta hezitálsz hajbeültetésen, de előzetes tájékozódás nélkül nem mersz belevágni? Többé nem kell emiatt aggódnod! Most mindenre fény derül!

Ebben a cikkben az is kiderül, ami a reklámokból kimarad! A teljes beavatkozást bemutatjuk lépésről-lépésre, saját fotóinkkal illusztrálva.

Engedd meg, hogy körbevezessünk és tölts el velünk egy virtuális napot a Hajszál híján klinikán!

A hajbeültetés egyik legfontosabb része az előzetes orvosi konzultáció, mely során orvosunk felméri a hajad állapotát, megvizsgálja az úgynevezett donor területet. Nem kell semmi extrára gondolni, ez a tarkó tájékát jelenti. Továbbá megvizsgálja a fejbőrödnek azt a részét, ahol ritka vagy, ahol a hajszálmentes sáv megtalálható. Ezután átbeszélitek milyen várakozásaid vannak, milyen eredményt szeretnél elérni a hajbeültetéssel. Ekkor minden információt megkapsz a hajbeültetéssel kapcsolatban, például az elképzelésed megvalósításához mennyi átültetendő hajszálra lesz szükséged, várhatóan mennyibe fog kerülni a beavatkozás. Ha bármilyen kérdésed merülne fel, ne tartsd magadban! Konzultáló orvosunk bármely felmerülő kérdésedre készséggel válaszol. Az információk ismertetése és a megbeszélés után már csak a műtét időpontjában kell megegyeznetek. A műtét időpontját természetesen az időbeosztásodhoz igazítjuk, így akár két héttel a konzultációs időpont után sor kerülhet a hajbeültetésre.

Az orvostudomány jelenlegi állása szerint a hajbeültetés jelenti a leghatékonyabb megoldást a hajvesztésre.  A módszer hatékonysága a stabil és végleges eredménynek köszönhető, ráadásul nem kell aggódnod amiatt sem, hogy az “új haj” eltér a meglévőtől, az átültetett haj az új helyén is természetes módon viselkedik. Sajnos egy korlátja ennek az eljárásnak is van: a meglévő hajunk mennyisége, hiszen abból tudjuk pótolni a kiritkult területen a hajszálakat.

Most pedig lássuk hogyan is történik a legmodernebb és legbiztonságosabb FUE2 technológiával végzett hajbeültetés.

08:00

Végre eljött a nap, amire annyira vágytál. Érzed, hogy ma minden meg fog változni,  hiszen megszabadulsz az egyik legbosszantóbb problémádtól, a kopaszodástól. Otthon elkészülsz és izgatottan indulsz a klinikára.  A klinikára belépve azonnal megtapasztalod, hogy nyugodt környezetben, jó hangulatúan fog eltelni a napod.

09:00 

A megérkezésedet követően, ismét átbeszéled a már korábban egyeztetett részleteket az orvosoddal, célunk, hogy minden az elképzeléseidnek megfelelően történjen.  Az orvosod levágja a hajad, majd megrajzolja a hajvonalat számodra. A hajvonal mutatja meg hol kezdődnek majd homlokodon a hajszálak. A doktornő minden esetben a pácienseink kéréseinek megfelelően igazítja a formáját és elhelyezkedését, a te esetedben sem jár el másképpen.

9:30

Az orvos ekkor kezdi meg a később beültetendő hajszálak kinyerését a donor területről. Egy speciális orvosi eszköz segítségével emeli ki egyenként a graftokat. Azt kérdezed, hogy fogod kibírni? Könnyedén, hiszen egy kényelemes ágyon, hason fekve zajlik az eljárás ezen része. Attól sem kell tartanod, hogy fájni fog, hiszen a beavatkozás előtt mindig helyi érzéstelenítést kapsz, az érzéstelenítés elsőre lehet kicsit kellemetlen lesz, de nagymértékű fájdalomtól semmiképpen nem kell tartanod. A jó hír, hogy az érzéstelenítő hamar kifejti hatását és onnantól már garantáltan fájdalommentes lesz a graftok eltávolítása.

Már többször említettem a graftokat. Ideje lenne ezt is tisztázni, igaz? A graft, az átültetésre alkalmas élő szövet. Jelen esetben a hajhagymáid és a bennük lévő hajszálaid, melyeket az orvos beültet a hajszálmentes területre.

A hajklinikán fokozottan ügyelünk, hogy mindenkor betartsuk a szükséges higiéniás szabályokat, ezért a kiemelt graftoknak tisztítása és osztályozása, úgynevezett élettani oldatban történik.

12:00

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges ebéd.  A megfelelő számú hajszál kiemelése után az ebédszünet következik. Lehetőséged van ebédelni, megpihenni, nyújtózkodni, megtekinteni a beavatkozás állását. A beavatkozás során felmerülő kérdéseit ilyenkor is nyugodtan felteheted.

13:00

A szünet után a beavatkozás következő szakasza következik. Kényelmes relaxációs pózban fekszel egy székben. A hajbeültetés legjobb része fog következni, a tényleges hajbeültetés. Első lépésként orvosod előkészíti fejbőröd a beültetésre. Ismét gondoskodunk róla, hogy semmilyen fájdalmat ne érezz, ezért újra érzéstelenítőt kapsz.  Végül helyükre kerülnek a délelőtt folyamán eltávolított hajhagymák. Nagyon fontos számunkra, hogy zavartalanul élvezhesd új hajkoronád születését, ezért akár filmet is nézhetsz vagy hallgathatod kedvenc zenédet.

Aktuális akció a hajszalhijan.hu jóvoltából! Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget!

A hajbeültetést ne úgy képzeld el mint egy klasszikus, ijesztő műtétet mindenféle orvosi eszközzel és műszerrel. Az egész folyamat sokkal barátságosabb, a tűtől sem kell félni, amivel az orvos végzi a műtétet, ránézésre leginkább egy vastagabb rotring ceruzára hasonlít.

18:00

Véget ért a hajbeültetés, boldog vagy, hiszen azzal a tudattal indulhatsz haza, hogy többé nem kell a kopaszsággal foglalkoznod. Azonban türelmetlennek sem szabad lenned, a tökéletes eredményhez pár hónapot még lehet várnod kell, ekkorra már az összes nyoma elmúlik a hajbeültetésnek.  Indulás előtt még a hajbeültetést végző orvos ellát minden fontos információval és utasítással, amiket rendkívül fontos betartanod az elkövetkezendő napokban és hetekben, hogy új hajkoronád a legtökéletesebb legyen.

Előfordulnak olyan esetek is, amikor a hajbeültetés két napot vesz igénybe. Ilyenkor ugyanúgy hazaengedünk a nap végén, hogy kényelmes, otthoni környezetben tudj felkészülni a második napra.

Mi történik a műtét után?

Amennyiben figyelembe veszed az orvosod utasításait, már másnap munkába állhatsz, viszont arra ügyelned kell, hogy a beavatkozást követően az aktív sportolást, mozgást 2-3 hétig kerülni kell.

Első hónapban a fejbőr teljesen regenerálódik, az igazi eredmény jellemzően 3 hónap után kezd el igazán látszani, egyre több hajszál bújik elő, kezdődik el az igazi hajnövekedés és sűrűsödés.

Fél évvel a beavatkozás után lehet már el is felejtetted a kopaszodást és persze azt is, hogy hajbeültetésen voltál. Azokon a területeken, ahol korábban a kopaszodás volt jellemző, már folyamatos a sűrűsödés. Annak érdekében, hogy meggyőződjünk a hajbeültetés eredményességéről, féléves kontrollra hívunk vissza.

Ilyen egyszerű az egész, nincs mitől félni!

Sokan félnek a hajbeültetéstől, mert a műtét elnevezéstől egy komoly beavatkozásra asszociálnak, több hetes lábadozási idővel. Hajbeültetés után nem esel ki a munkádból, és a napi rutinodon is csak rövid ideig, kis mértékben szükséges változtatnod.

Sokaknak összeszorul a gyomra a műtét szó hallatán, mert egy komoly és veszélyes beavatkozásra gondolnak, befekvéssel és több napos vagy akár hetes lábadozási idővel. Szerencsére hajbeültetés esetén erről szó sincs! Nem esel ki a munkádból, a napi rutinod során is csak pár dologra kell figyelned, sőt azokra is csak rövid ideig.

Ha kérdésed van, jelentkezz be bátran egy ingyenes konzultációra a szakorvosunkkal.