Az előző cikkünket folytatva most a 10 legnépszerűbb póthajfelrakási technikát hoztuk el Nektek. Továbbá mostani cikkünkben bemutatunk néhány – egyes technikáknál elengedhetetlen – eszközt, melyek méginkább veszélyeztetik az egészséges hajat is.

3 eszköz, melyek még jobban veszélyeztetik az egészséges hajat

Oldószer

A hőillesztett póthaj leszedése során használnak egy speciális oldószert, mely olyan anyagokat tartalmaz, ami rendkívüli károkat okozhat a hajban.

Keratin

Sok hajhosszabbító még ma is borzasztó minőségű keratint használ a hőillesztéses eljárás során. Sok fodrász, hajhosszabbító a mai napig nyúlós gyantaszerű anyaggal végzi az eljárást, ami teljesen össze tudja tulajdonképpen ragasztani fürtjeinket, ezzel roncsolva tovább a hajat.

Fém mikrogyűrű

A fém mikrogyűrű nagyon nagy mértékben meg tudja törni a hajat az illesztési pontoknál, ezzel borzalmas károkat okozva a hajnak.

A 10 legnépszerűbb póthajfelrakási technika:

1. Hőillesztés

A hőillesztéses technika a legnépszerűbb hajhosszabbítási eljárás a hajhosszabítottak, illetve hajhosszabbítók körében. A póthaj keratinnal való felhelyezése nem bonyolult, de annál időigényesebb műveletnek mondható. Ugyanakkor ha nem is bonyolult nagyon sokan elrontják és komoly károkat okoznak vele vendégeiknek. Amennyiben megfelelően hajtja végre a szakember az eljárást, abban az esetben is komoly károkat okozhat a hajhagymáknak a póthaj, hisz ebben az esetben is hatalmas teher van a saját hajon, így csomókban, tőből kihullhat a saját hajunk is. Különösen a hőillesztett póthaj hosszú távú viselése kopaszodáshoz vezethet. További veszélye a technikának nem más, mint a már fentebb említett rossz minőségű keratin használata.

Aktuális akció a hajszalhijan.hu jóvoltából! Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget!

2. Mikrogyűrű

A mikrogyűrűs hajhosszabbítást szintén tincsenként hajtják végre, azonban talán kevésbé roncsolja a saját hajat. Előnye a hőillesztett póthajakhoz képest az, hogy nem kell levágni a “ragasztós” részt az újrarakásnál. A mikrogyűrűs hajhosszabbításnál csupán “lepattintják” a mikrogyűrűket. Ez a technika szintén (a már említett okok miatt) nagymértékben roncsolhatja a hajat!

3. Hagyományos hajfelvarrás

Az általános hajfelvarrásnál saját hajból fonnak. Egy vagy több vékonyka parkettafonást készítenek és speciális cérnával varrják erre fel a tresszelt póthajat. A hajfelvarrás szinte a legolcsóbb hajhosszabbítási módszer, ugyanakkor borzasztó kényelmetlen tud lenni és könnyebben rasztásodik. Hátulütője még, hogy amennyiben nem tisztítjuk rendkívül alaposan, begombásodhat alatta fejbőrünk, mely súlyos következményekkel is járhat.

4. Fonás kanekalon póthajjal

A már többször említett kanekalon póthajjal hajhosszabbítás is végrehajtható. Ha szeretnénk meghagyhatjuk hosszúra, de rövidebbre is. A fonás lehet holland fonás vagy (a képen látható) afrofonás is. Mind a két típusú póthaj főleg a nyári szezonban szokott hódítani.

5. Hagyományos csatos póthaj

A csatos póthaj az, ami legkevésbé roncsolja a hajat és remek ideiglenes hajhosszabbítási megoldásként szolgálhat, ámde kényelmetlen és idegesítő lehet. A sok csat, a haj, illetve a tresszelés borzasztóan tudja húzni a hajat. Elérhető egysoros vagy többsoros (pl. 8) variációban is.

6. Gyűrűs hajfelvarrás

A gyűrűs hajfelvarrás annyiban különbözik a hagyományos hajfelvarrástól, hogy ennél a technikánál a gyűrűk segítségével illesztik hozzá a saját hajhoz a tresszelt póthaj sort. Szintén olcsó, de – sokaknak – kényelmetlen megoldás lehet.

7. Hüvelyes

A hüvelyes hajhosszabbítási technika igen elterjedt, hiszen hasonlít a mikrogyűrűs eljárásra, de mégis kevésbé roncsolja a hajat, illetve a hajhagymákat. A folyamat során pici csőbe húzzák bele a póthajat és a saját hajat is, és ezt megszorítják egy speciális fogóval.

Aktuális akció a hajszalhijan.hu jóvoltából! Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget!

8. Csatos lófarok

A lófarkas csatos póthaj remek ideiglenes megoldást nyújthat egy-egy alkalomra, bulira, azonban viselése kényelmetlen lehet, hiszen viselése során folyamatosan húzza a póthaj a copfot.

9. Raszta

A rasztás hajhosszabbítás a hajfellvarrásnál is olcsóbb, hiszen itt szintetikus – azaz műanyag – póthajat “csomóznak”, “kócolnak” bele a saját hajba. Hátránya az, hogy kibontása szinte lehetetlen, de amennyiben sikerül is valószínűleg akkorra már olyan mértékben roncsolódott lesz a hajunk, hogy inkább újra póthajhoz nyúlunk, ezzel újabb negatív löketet adva a hajunknak.

10. Fejtető dúsítás, hajpántos félparóka

A fejtető dúsítás történhet ragasztással, illetve sok esetben félparóka használatával. A félparókák általában természetesebb hatást keltenek, mint a teljes parókák, valamint kényelmesebbek is. Ámbár ez a megoldás szintén nem a tartósságáról, minőségéről híres.

Összességében a legnagyobb probléma az összes hajhosszabbítási módszerrel – mint ahogyan sokszor említettük már – az, hogy kitépi a hajat és nagymértékű károkat okoz a hajhagymákban.

Ha Te sem szeretnél fölösleges köröket futni a hajhoszabbítási, illetve egyéb (pl. hajnövesztő sampon) módszerekkel keress fel egy megbízható orvost, szakembert és kérj tőle segítséget!

Ha Te is pórul jártál a póthajjal és jobb híján megkopaszodtál tőle, Mi még segíthetünk!

Válaszd a hajbeültetést!
Jelentkezz még ma az ingyenes konzultációra!

 Jelentkezem!