Nem tudod, hogy megéri-e felrakatni póthajat?
Jobban szeretnéd, hogy a saját hajkoronád legyen dús és hosszú?
Póthaj=hajbeültetés?

Ha szeretnél többek között ezekre a kérdésekre is választ kapni, olvass tovább!

A hajhosszabbítás története

Ahogyan például az övtáska és sok más divat is már többször kiment és visszajött a divatba, a hajhosszabbítás története időszámításunk előttig nyúlik vissza. Ebben az időben főleg a tehetősebbek engedhették meg maguknak az emberi hajból készült póthajakat (például fáraók), a szegényebb ókori egyiptomiak pedig többnyire rostokból készítették póthajaikat.

A 19. században különösen Angliában terjedtek el a póthajak és parókák. Azonban akkoriban a póthajak javarészt csupán kontyok vagy copfok voltak.

Manapság számtalan póthajfelrakási technika és rengeteg típusú póthaj létezik mind-mind különböző árakon. Ámbár a jobb minőségért most is mélyen a zsebbe kell nyúlni.

A póthaj minősége

Fontos, hogy a hajad minőségéhez és sűrűségéhez megfelelő póthajat válassz. Léteznek szintetikus, kevertszálas és 100%-os emberi hajak is.

Szintetikus hajból is több minőségű póthaj létezik. Ahogyan előző cikkünkben is írtunk már a fonásos hajhosszabbításhoz használt póthajról, most is fontos megemlíteni a kanekalon póthajat, hiszen ezt póthajat “csavarásokra” és afrofonásra, illetve sok más technikára szintén használják.

Aktuális akció a hajszalhijan.hu jóvoltából! Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget!

A póthaj ápolása

A póthaj nem élő haj, ezért kiemelten fontos, hogy óvatosan bánjunk vele és szakszerűen ápoljuk. A végek folyamatos olajozása és a gyümölcssavas sampon elkerülése mindenképp pozitív hatást gyakorol a póthaj életének időtartamára.

További hasznos tipp, hogy sose feküdjünk le vizes póthajjal, hiszen ilyenkor az illesztések és a hajtövek közötti rész könnyen berasztásodhat.

A már említett 8 újszerű hajhosszabbítási technika:

1. Nanogyűrű

A nano gyűrű tulajdonképpen egy “mini mikrogyűrű”. Felrakási technikája szinte ugyanaz, de mégis különbözik a mikrogyűrűtől. Lehet kapni szilikonos nano gyűrűt, illetve általános fémet is (mint ahogyan mikrogyűrűből is). A kettő közötti különbség az, hogy a szilikonos gyűrűk belseje be van vonva egy szilikonréteggel, így kevésbé roncsolja a hajat.

2. Ultrahang

Manapság az ultrahangos hajhosszabbítási technika számít az egyik legmodernebb póthajfelrakási technikának. A keratin ultrahangrezgésekkel való felhelyezése esztétikusabb látványt tud nyújtani, mint a hőillesztéses technikával felhelyezett póthaj.

3. Csomózás

A hajcsomózásos technika tulajdonképpen egy zsinór segítségével csomózzák össze a saját hajtövet a póthajjal, így hosszú és dús koronát kapva. Létezik másik, ehhez hasonló technika is, melyet brazil csomózásnak hívnak. Ekkor a zsinórt, a hajtő és a póthaj köré tekerik szorosan, ezzel hozzáillesztve a hosszabb tincseket a saját hajhoz.

4. Mikrocsomózás

A mikrocsomózás szinte egyáltalán nem hasonlít a hagyományos csomózásos módszerre. Ahogyan a képen is látszik a póthajat apró, rövid fonásokkal applikálják hozzá a saját hajhoz, hosszát pedig “lógva” hagyják.

Aktuális akció a hajszalhijan.hu jóvoltából! Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget!

5. Csavart póthaj

A csavarásos technika kissé hasonlít az afrofonáshoz. A különbség az, hogy csavarásnál nincs fonat a hajban, felhelyezése „pödrő, csavaró” mozdulatsorokból áll kivéve, ha megvariálják a technikát és először parkettafonást készítenek és úgy “hurkolják rá” a póthajat.

6. Ragasztócsíkos („tape-in”)

A ragasztócsíkos – azaz “tape-in” hajhosszabbítási technika csupán néhány éve vált igazán népszerűvé Magyarországon. Az eljárás során a saját haj alá és fölé is illesztenek egy-egy sor ragasztócsíkkal ellátott póthajat. A ragasztócsík nemcsak kb. 3 cm-es sorban lehet, hanem akár kb. 1 cm-es sorokban is. Minél rövidebbek a sorok, annál esztétikusabb, illetve kényelmesebb lehet a végeredmény.

7. 6D

A 6D hajhosszabbítási technika szinte csak most debütált a piacon. A kínai webshopok részéről már rendelhetők az ilyen típusú póthajak, illetve a szükséges eszközök szintén elérhetőek. Az illesztések igen apróak, ezért esztétikusabb látványt kelt.

8. Csatos-damilos

A damilos póthaj egy ideiglenes hajhosszabbítási megoldással szolgálhat azoknak, akik hosszú loboncokat szeretnének maguknak. Ezek a hajak úgynevezett tresszelt hajak: egy sorba “össze vannak varrva”, melynek segítségével a damilt, illetve a csatokat is lehet rá rögzíteni.

Következő cikkünkben a leggyakoribb hajhosszabbítási technikákról fogunk beszámolni Nektek!

Valójában a legtöbb hajhosszabbítási, illetve hajdúsítási  technikára igaz, hogy csupán ideiglenes megoldásként szolgálnak, hiszen nem viselhetünk egy idegen anyagot a végtelenségig, valamint nem a legkényelmesebb viseletként szolgál, illetve borzasztóan megterheli a hajhagymákat a folyamatos súly és ezáltal akár kopaszodás is kialakulhat.

Ha szeretnél te is dús és káprázatos hajat, válaszd Te is a tartós megoldást: a hajbeültetést!

Jelentkezz ingyenes konzultációnkra és tudj meg mindent profi szakembereinktől!

Jelentkezem az ingyenes konzultációra!