A női hajhullás az egyik legfelkavaróbb esztétikai gond, amivel nőként szembesülhetünk. De tudta, hogy sok esetben ez jóval többről szól, mint a puszta megjelenésről?

A férfiak talán nem foglalkoznak ennyit vele, de a hajunknak hatalmas jelentősége van.

A hajunk jóval többet jelent, mint egy egyszerű frizura:

  • árulkodik rólunk, a személyiségünkről,

  • a stílusunkról,

  • az életvitelünkről,

  • az egészségügyi állapotunkról,

  • a hangulatunkról.

Persze ezt nem csak nőként látjuk így, hanem ezt a férfiak is érzékelik. Legfeljebb nem tudják konkrétan megfogalmazni, hogy mitől vonzóbb inkább az egyik és mitől kevésbé a másik nő. Gyakran azonban a haj sűrűsége, fényessége, egészsége a döntő.

Ez nem is csoda, hiszen a hajunk mindig látható, körülöleli az arcunkat, aki ránk néz, az folyamatosan látja a hajunkat. Hiába a szép kis fülbevaló, az öv-cipő-táska összhangja, ha a hajunk előnytelen, az az egész összképet elronthatja.

“Jajj ne, hullik a hajam?!”

A férfiaknál egy nem kívánt, de természetes jelenség a hajhullás elkezdődése, de a nők számára ez szigorúan tabu. Nőként ezt sokkal súlyosabban, kellemetlenebbül éljük meg.

Mi okozza a női hajhullást?

női hajhullás

Nehéz helyzetben vagyunk, ha hullik a hajunk, hiszen csak úgy tudunk tenni valamit, ha tudjuk a kiváltó okot. Az orvos is akkor tud kezelni minket, ha tudja, hogy mi a valódi probléma a tüneteken túl.

Örökletes tényezők: nem csak a férfiakat, de rengeteg nőt is érint az örökletes típusú hajhullás.

Terhesség: a terhesség során szervezetünkben hormonális vihar tombol, ezt anyukaként megtapasztaltuk már. Sőt, a tápanyagigényünk is felborul. Csontjaink, fogaink, bőrünk is árulkodhat erről. Hajunk a 4-5. hónapig szokott hullani ilyenkor. Jó hír: a terhesség után ez rendszerint helyreáll.

Klimax: általában 45-50 évesen kezdünk el szembesülni a menopauza tüneteivel. Ez a hajunkra is hatással van, mert a hajhullás felgyorsul a férfi hormonok megjelenésével. Másik kellemetlen velejárója a változó kornak, hogy testünk egyéb területein a szőrnövekedés megerősödhet.

Rosszul folytatott diéta: ha a fogyókúra során nem ügyelünk a tápanyagszükségletünkre (vitamin, fehérje, ásványi anyagok), akkor egyes esetekben a hajhullás figyelmeztet rá. Ez könnyen kezelhető, csak vissza kell térni a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz.

Aktuális akció a hajszalhijan.hu jóvoltából! Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget!

Gyógyszerek: a fogamzásgátló tabletták elhagyása után sokan tapasztalnak hajhullást. Ez is a hormonszintek változásával áll összefüggésben. Hajhullást okozhatnak még az antidepresszánsok, bizonyos gyulladásgátló szerek is.

Betegségek, gyulladások, stressz: több, nőket érintő betegség is okozhat hajhullást. Ez főleg gyulladásos betegségeket jelent: gyakran nőgyógyászati, fogászati, epehólyag-gyulladás okoz hajhullást.

Hogyan nyerjük vissza újra dús hajunkat?

Ha nőként hajhullást tapasztalunk, akkor először is keressünk fel egy orvost. Egy alapos kivizsgálás után kiderül, hogy milyen probléma áll a háttérben.

Több esetben nagyobb az ijedtség, mint a valódi baj, hiszen gyakran csak átmeneti állapotról van szó. Azonban bizonyos esetekben nem számíthatunk arra, hogy minden helyrejön, hanem nekünk kell lépni.

Dús hajunk visszanyerésére több lehetőségünk is van attól függően, hogy mi okozza a hajritkulást.

  • kiegyensúlyozott táplálkozás

  • gyógyszeres kezelés

  • mezoterápia

  • hajbeültetés

Mezoterápia

női hajhullás

A mezoterápia egy egyedi, hajunkat erősítő és a hajnövekedést serkentő orvosi eljárás. Ilyenkor egy pár alkalmas kúra segítségével nagydózisú, egyedien (a páciens problémái alapján) összeállított vitamin és ásványianyag komplexumot juttatnak az orvosok közvetlenül a fejbőrbe.

Ezzel a megritkult, erőtlen, fényét vesztett hajon tudnak segíteni. A mezoterápia a hajhagymáink tápanyagellátását tartósan serkenti. Ezzel évekre visszanyerhetjük hajunk erejét, fényét, sűrűségét.

Hajbeültetés nők számára?

A hajbeültetésről több tévhit kering a köztudatban. Emiatt sajnos sokan nem is tudják, hogy a női hajhullásra kiváló megoldás lehet a hajbeültetés. Mik ezek a tévhitek?

Tévhit 1: csak férfiaknál valósítható meg

Nem igaz. A hajbeültetés ugyanolyan kiemelkedő hatásfokkal segíthet a nőkön is. Például a magas homlokot segít enyhíteni, továbbá ideális hajvonal kialakítás valósítható meg általa. A szembetűnő ritka területeket is lehet dúsítani általa.

Tévhit 2: műhaj, idegen haj kerül beültetésre

A hajbeültetés során a saját természetes hajunk kerül átültetésre. A sűrű tarkótáji területről nyerik ki az orvosok a hajszálakat rejtő kis szövettokokat (graftok) és ezeket ültetik át a pótlandó területre.

Mivel az úgynevezett donorterületen nem egy pontból, hanem szépen elosztva kerülnek eltávolításra a graftok, ezért a hiány nem tűnik fel azon a területen. Ellenben a pótolt felületen jelentősen sűrűbb, dúsabb hajunk lesz.

Tévhit 3: a hajbeültetéshez rövidre kell borotválni a hajat

Ettől rengetegen megijednek, de feleslegesen. Ugyan a férfiak esetében az orvosok tényleg javasolják, hogy vágjuk rövidre a hajat a hajbeültetéshez. Ez azonban csak azért kell, hogy az orvos gyorsabban, hatékonyabban tudjon dolgozni.

A női hajbeültetésnél természetesen ez nem megoldható, így a nőknél egy picit lassabban, de a haj leborotválása nélkül is megoldható a beavatkozás.

Aktuális akció a hajszalhijan.hu jóvoltából! Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget!

Tévhit 4: nem tartós, nem marad meg

női hajhullás

Rengeteg rémhír van a hajbeültetéssel kapcsolatban. Ezek közül a legfontosabb, hogy nem lesz tartós az eredmény. A valóság azonban az, hogy az átültetett hajszálak szinte kivétel nélkül megmaradnak. Ez azt jelenti, hogy a beültetett hajunk elvesztésétől nem kell tartani a jövőben sem.

Tévhit 5: természetellenes hatást kelt

Sokan azért tartanak a beavatkozástól, mert azt hiszik, hogy természetellenesen, parókaszerűen fog kinézni a frizuránk a hajbeültetés után. Ez természetesen nem igaz, hiszen a saját haj kerül beültetésre, így sem a színe, sem a formája nem lesz eltérő, hanem teljesen homogén, természetes hatást kelt.

A legjobb bizonyíték erre, hogy a tapasztalt plasztikai sebészek (ők végzik a hajbeültetést) is csak közeli vizsgálat után tudják megállapítani, hogy beültetett, vagy természetes hajról van-e szó.

A női hajhullás sajnos egy sokunkat érintő probléma. Rengetegen szégyellik, sokan tehetetlennek érzik magukat ezzel a problémával szemben, de a női hajhullás ma már kiválóan kezelhető. Csak a megfelelő módszert kell megtalálni.

Szeretné visszanyerni dús haját? Elege van a ritkulásból, a magas homlok okozta kellemetlenségekből?

Ha szeretné végre a fodrász helyett Ön kiválasztani a frizuráját, akkor válassza a hajbeültetést!