A kopaszodással és hajhullással, közvetlenül vagy közvetett módon mindenki találkozott már. Legtöbbünk számára a kopaszodás valódi rémálommá válhat, főleg ha fiatalon már megjelennek az első tünetek.

Már az ókortól kezdve a kopaszság gyógyírének keresésén fáradoztak elődeink. A különböző növények gyógyhatásait felhasználva kísérletezgettek a kívánt hatás elérése érdekében.

Jótékony hatása miatt máig népszerű a csalán, a borsmenta és a mezei zsurló.

Ebben az cikkben, azonban nem a természetes gyógymódokról lesz szó. Nem is a különféle tablettákról és samponokról, gélekről.  A tabletták szedése hosszú távon kellemetlen és költséges is tud lenni összességében, nem beszélve a lehetséges mellékhatásokról. A hajnövekedést serkentő samponok szintén csak hosszabb használat után éreztetik hatásukat.

Mindkét típusról elmondható ahhoz, hogy hatásos legyen akár évekig tartó kúraszerű alkalmazásra is szükség lehet.

Azoknak, akiknek a előző módszerek egyike sem segített, orvostechnikai és orvosi eszközöket gyártó vállalatok szakorvosokkal és hajszakértőkkel együttműködve fejlesztették ki a legmodernebb hajnövekedést serkentő eszközöket.

A legújabb hajnövekedést serkentő eszközök és módszerek:

Hajnövesztő lézerfésű

Az egyik legmodernebb eszköz a hajhullás és kopaszodás elleni küzdelemhez. A lézerfésű pontosan az, amire a nevéből következtetni lehet, hajnövekedést stimuláló fésű.  A lézerfésű egyedülálló termék, hiszen szigorú gyógyászati követelményeknek kell megfelelnie, az Egyesült Államokban csak legmagasabb minősítésű orvostechnikai engedélyezéssel kerülhet forgalomba.

A lézerfésű fény- és lézerterápiával stimulálja az inaktív fejbőrt és a hajhagymákat. A lézerterápia során a gyenge gyógyászati célú lézersugarak stimulálják a hajnövekedést. Megállítják a hajszálak vékonyodását, ráadásul növelik a hajszálak sűrűségét, a hajkorona teljességét.

Természetesen nem úgy kell használni, mint egy klasszikus fésűt, annál sokkal összetettebb a működése.

Mindössze napi 10-11 perces lassú és egyenletes fésülés szükséges a jótékony hatás eléréséhez. A használójának arra kell törekednie, hogy ne nyomja túl erősen a fejbőréhez, hiszen azzal fizikai sérülést okozhat a fejbőrnek és roncsolhatja a hajhagymákat.

A kutatások kimutatták, hajregeneráló hatását mind a nőknél, mind a férfiaknál kifejti, mindkét nemnél a hajhagymák megerősödését tapasztalták.

Legnagyobb előnye a kis méret, a hordozhatóság, továbbá kemikáliáktól mentes, káros mellékhatása sem ismert. Legnagyobb hátránya, hogy akár egy évig is elhúzódhat a terápia, mire tartós eredménye lesz.

Aktuális akció a hajszalhijan.hu jóvoltából! Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget!

Hajritkulást elfedő termékek

A haj különbözik az egyéb szőrszálaktól, egy-egy pórusból 2-5 szál nő ki, míg más testrészeken 1-2 szőrszál a jellemző. A fő hajszálak születés után jönnek létre, majd a következő években alakulnak ki újabb, “másodlagos” hajszálak. A hajritkulás megindulásával elsőként a másodlagos szálak vesznek el. A kopaszodás akkor válik látványossá, amikor a fő hajszálakat is elveszítjük. Mivel a férfiak általában rövidebb frizurát viselnek mint a hölgyek, ezért nem is válik rögtön látványossá.

Amikor a kopaszodásnak már látható nyomai vannak, lehetséges megoldást jelenthetnek a kozmetikai jellegű megoldások.

Rengetegen feladják a kopaszodás elleni harcot a különböző hajnövesztő szerek sikertelen alkalmazása után.

A technológiai fejlődésnek és a innovátoroknak köszönhető a Toppik és a DermMatch por állagú termékek, amelyekkel sűrűbbé varázsolható a haj. A Toppik titka a természetes, megfestett keratinrostokban keresendő, amik ritka hajon egymásba fonódnak, így vastagabbnak és teltebbnek tűnnek. Mivel hajszálaink anyaga is szerves keratinból épül fel, könnyedén a természetes hatású haj és a teljesség látszatát tudják nyújtani.

A DermMatch szintén por állagú termék, csakhogy koncentrált por formulaként jobban hasonlít a púderre. A por koncentrátumot speciális szivacsos végű ecsetelővel kell felvinni a hajhiányos területre.

A mindkét termék gyártójának ígérete szerint nemhogy az esős, szeles időjárás nem jelent problémát, de úszni is nyugodtan elmehetnek viselői.

DermaRoller

A kopaszodás nem válogat, ugyanúgy problémát jelenthet fiataloknak és időseknek, tehetősebbeknek és kevésbé tehetőseknek. Mind a magánéletben, mind a karrierben kellemetlen helyzeteket idézhet elő a kopaszodás és hajhullás.

A kopaszodást sokszor nemcsak a külső megjelenésünk, de önbizalmunk is megsínyli. Legtöbbünk viszont nem szívesen használ fura nevű kemikáliákat, de az átmeneti megoldást kínáló kozmetikai megoldásokat sem preferálja.

Napjaink egyik legfelkapottabb hajnövekedést serkentő eszköze a DermaRoller. Elsősorban a bőrgyógyászok használják, mivel a dermaroller-kezelés segíti a bőr ápolását és feszesítését. A dermaroller-kezelés valójában egy kollagén indukciós terápia, mely során olyan mikrosérüléseket okoz a dermaroller, melyekkel a bőr saját kollagén termelése aktiválódik, aminek hatására a természetes bőr-regenerációs folyamat beindul.

Sokan kétkedve fogadták a fejbőrön történő használatának hatékonyságát, azonban egy 2013-as kutatás megerősítette, hogy valóban segít a férfiaknak a kopaszodás elleni küzdelemben. A tanulmány során a kopaszodó férfiakat két csoportba sorolták be. Az egyik csoport fejbőrét csak kemikáliákkal kezelték, a másik csoport tagjainak dermaroller-kezeléssel is. Akiknek dermarollerrel is kezelték kimutathatóan megállt a kopaszodás folyamata, továbbá hajnövekedés jeleit fedezték fel, míg a másik csoportnál elhanyagolható mértékű volt a változás.

Hajátültetés

Az első hajátültetéses eljárás leírása az ókori Egyiptomból származik. Az időszámításunk előtti  16. században megírt Ebers papirusztekercsben található meg. Valójában egy orvosi kézikönyv, mely az akkori orvoslási és gyógyszerismereteket foglalta össze.

Mivel a korabeli eljárások elég kezdetlegesek voltak, sok veszélyt foglaltak magukba, ráadásul a sikereik is kétségesek voltak. Egészen az 1950-es évekig kellett várni, ez az időszak hozta el a modern hajátültetés fejlődésének kezdetét. Az eljárások azonban ekkor még, finoman szólva sem érték el a kívánt eredményt.

A 90-es évek közepén fejlesztették ki a sokkal természetesebb és tartósabb eredményt biztosító Follicular Unit Transplantation (FUT) módszert.

Az igazi áttörést a Follicular Unit Extraction (FUE) eljárás kidolgozása hozta el. A módszer lényege, hogy a hajcsoportok eltávolítása egyesével történik, aminek következtében elkerülhetők a nagy, maradandó sebhelyek, emellett a hajátültetés gyakorlatilag hajveszteség nélkül végezhető el.

Napjainkban a legmodernebb hajátültetéses technológia a FUE2 Safe System technikával végzett eljárás. A sztárok körében az egyik legkedveltebb jellemzője az eljárásnak, hogy 2-3 nap után a beavatkozás összes nyoma eltűnik. Az igazi népszerűségét annak köszönheti, hogy a beavatkozás nem vesz sok időt igénybe, ugyanakkor tartósan dús hajkoronát eredményez megfizethető áron.  

A legújabb és leginnovatívabb hajnövekedést segítő eszközök már valamivel hatékonyabbak a tablettáknál és samponoknál, ennek ellenére hatékonyságuk messze elmarad a hajátültetéses kezelésekétől.

Aktuális akció a hajszalhijan.hu jóvoltából! Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget!

Ön is bosszús lesz minden alkalommal a kopaszodás miatt, amikor tükörbe néz?

Ne engedje, hogy ez elvegye jókedvét és önbizalmát!

Jelentkezzen ingyenes konzultációnkra, hogy személyre szabott és kötelezettségmentesen válaszokat kapjon!