Mi vár ránk a hajbeültetés után? Megváltozik az életünk, vagy csak magunkat szeretnénk megnyugtatni vele? Erről lesz szó a mostani cikkünkben.

Mielőtt arról beszélünk, hogy mi történik a hajbeültetés után, nézzük meg, mi vesz rá valakit hajbeültetésre. Egyes becslések szerint a kopaszodó férfiak 74%-a eleinte észre sem veszi, hogy kopaszodik. Ez talán hihetetlennek tűnik, pedig igaz.

Az a magyarázat erre, hogy a férfiak általában lassan és fokozatosan veszítik el a hajukat, ha pedig naponta tükörbe nézünk, akkor nem tűnik fel a változás – azonban azok, akik pár havonta látnak minket egyből kiszúrják, hogy valami nem stimmel.

Sőt, a férfi kopaszodás két módon kezdődhet el: az elsőnél a halántékunknál kezd el ritkulni a hajunk, a másik típusnál a fejünk tetején. Az utóbbi esetben a férfiak gyakran még egy kisebb tenyérnyi foltot sem vesznek észre, mert egészen egyszerűen nem látják a tükörből.

Az első sokk

 hajbeültetés után Vilmos herceg

A kopaszodást általában barátaink vagy családtagjaink mondják nekünk először, vicces, vagy éppen gúnyos keretek között. Ezt a legtöbben megpróbálják persze elviccelni, vagy tagadni, de a tükörben alaposabban megvizsgálva rájövünk, hogy nem volt alaptalan a tréfa.

Ekkor roppant kínosan érezzük magunkat és próbálunk valami megoldást találni rá.

Mi a probléma a kopaszodással tulajdonképpen?

 hajbeültetés után Elon Musk

Az egész az evolúcióra vezethető vissza, de nem kell tudományos értekezésbe kezdeni, hogy megértsük a probléma forrását: az a férfi tűnik erősnek, vonzónak és  aktívnak amelyik fiatal. A kopaszodás pedig egyértelmű jele az évek múlásának.

Sajnos a kopaszodáshoz elsősorban nem a tapasztalatot köti a társadalom, hanem a korosodást, a gyengülést, azt, hogy “már nem vagyunk meccsben.”

Ráadásul erre a popkultúra csak rátett egy lapáttal. Most nem a direkt kopaszra borotvált, kigyúrt, rosszéletű férfiakról van szó, hanem aki természetes úton kopaszodik. Ők általában tunya, unalmas, mimóza, határozatlan alakok a filmekben.

Ha megnézzük Vilmos herceget, vagy éppen a Tesla vezért, Elon Musk-ot, akkor a kopasz frizurájukat elnézve nehezen képzeljük el, hogy társadalmilag milyen szinten vannak. Elon Musk szerencsére a hajbeültetés mellett döntött és nagyon jól tette, ha megnézzük a hajbeültetés után készült portréját, döbbenetes a különbség a kisugárzásában.

Sikeresebbek leszünk a hajbeültetés után?

 hajbeültetés után összehasonlító kép

Ezt még mi is fenntartásokkal kezeltük, de az az általános tapasztalat, hogy igen: mind a magánéletben, mind az üzleti életben sikeresebbek azok akik hajbeültetésen estek át. Miért lehet ez, mi változik az orvosi hajdúsítás után?

A hajbeültetésre a legtöbben egy sima orvosi beavatkozásként tekintenek, de valójában jóval több annál. A pácienseink egyöntetűen arról számolnak be, hogy a beavatkozás előtt csak a régi formájukat akarták visszakapni, de ennél jóval többet nyertek: életerejüket, energiájukat.

Nem csak újra erőteljes, fiatal és energikus lesz a külsejük, hanem mindegyik páciensünk jelentős önbizalmat, energiát is nyert a hajbeültetés után.

 hajbeültetés után portré

Mi lehet ennek az oka? Az a tudat, hogy a saját kezünkbe vettük a sorsunkat, hogy sikerült szembenézni a problémánkkal és nyertesként jöttünk ki a szituációból.

Ez az önbizalom és tudatosság átragad a mindennapokra és a pácienseink általános tapasztalata, hogy a hajbeültetés után nem csak mi magunk érezzük magunkat határozottabbnak, magabiztosabbnak, de a baráti kapcsolatainkban és a munkánk során is jóval sikeresebbek, kiegyensúlyozottabbak leszünk.

Hajbeültetés után javul az egészségünk?

Ez  is erős kijelentésnek tűnik, de van alapja.

A férfiak nagy részét aggasztja a kopaszodás, de ez persze nem azt jelenti, hogy napi szinten hangoztatja a problémáját, hanem azt, hogy minden reggel, amikor tükörbe néz, nem azt látja, amit szeretne. A kopaszodást nem tudja megállítani, így elveszti az irányítást a saját teste felett. Ez szinte minden férfi esetében egy kisebb-nagyobb szorongást, bizonytalanságot idéz elő.

Aktuális akció a hajszalhijan.hu jóvoltából! Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget!

A szorongás pedig hatással lehet mentális állapotunkra és az egészségünkre is (szív- és érrendszeri problémák, gyomorbántalmak, emésztési rendellenességek, daganatos megbetegedések).

Ennél sokkal direktebb magyarázat, hogy a hajbeültetésen átesett pácienseink azon kapják magukat, hogy a hajtranszplantáció után jobban figyelnek a táplálkozásra, többet sportolnak, edzőterembe járnak.

Persze lehet azzal magyarázni, hogy az jelentkezik hajbeültetésre, aki egyébként is foglalkozik a kinézetével, egészségével, de több páciensünk beszámolt róla, hogy váratlanul éreztek késztetést, hogy újra formába jöjjenek.

Bármi is áll a háttérben, a pácienseink duplán nyernek a hajbeültetéssel!

Érdeklik a részletek? Szeretne többet tudni a beavatkozásról?

Jelentkezzen most ingyenes konzultációnkra és kapjon választ mindegyik kérdésére!