Pácienseink időről-időre felteszik a kérdést, hogy a beültetett haj tényleg megmarad-e?

Ez egy nagyon jó és fontos kérdés, örülünk neki, ha pácienseink érdeklődőek a beavatkozással kapcsolatban.

A válaszunk: igen, természetesen a beültetett haj megmarad és nem hullik ki később.

Mi garantálja ezt?

Le kell szögezni, hogy a hajbeültetés akkor tud sikeres lenni, ha a beültetés után betartjuk az orvos utasításait. Ebből nincs sok, nem is nehéz betartani őket pár napig, de tényleg fontosak.

 

Mik ezek az utasítások?

 beültetett haj
  • Kerüljük el a túlzott verejtékezést, tehát az aktív sportolást, szaunázást kerüljük. Azonban a normál izzadás nem jelent különösebb veszélyt a friss beavatkozás eredményére.

  • Kerüljük a hosszan tartó erős napsugárzáson való tartózkodást és a szoláriumot.

  • Amennyiben kimegyünk az erős napsütésre, használjunk olyan kalapot, kendőt, mely nem érinti, dörzsöli szorosan a kezelt felületet, de megóv a napfénytől. A normális napsütéstől nem kell tartani, csak a nyári kánikula idején előforduló túlzott napsugárzás jelenthet gondot.

  • Túl forró, vagy túl hideg fürdő használata.

A beültetett haj az első 2-3 napban igen érzékeny. Ekkor még egy speciális párnát kell használnunk (amit a klinikától kapunk), hogy tudjunk biztonságosan aludni.

Amennyiben ezeket a szabályokat betartjuk a beültetést követő első pár héten belül, akkor nem lesz gondunk később sem.

Aktuális akció a hajszalhijan.hu jóvoltából! Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget!

De a beültetett haj miért nem hullik ki?

Rengeteg páciensünk hihetetlennek tartja azt, hogy az aktívan ritkuló területre beültetett haj a későbbiekben sem hullik ki.

Azonban ez nem varázslat, csupán orvostudomány.

 beültetett haj

Kezdjük az elején: miért kezd el hullani a hajunk?

Nem más miatt, mint egy bizonyos tesztoszteron, a DHT miatt. Ha ebből túl sok lesz, illetve nem reagálunk rá jól, akkor a fejünk egy jól lehatárolható területén elkezd hullani a hajunk.

De miért pont ott hullik?

Nem azért kezd el hullani a hajunk, mert pont ott a ritkuló részeken koncentrálódik a DHT-hormon, hanem azért, mert az ott található hajszálakra (hajhagymákra) van hatással. A fejünk többi részén lévő hajszálak nem érzékenyek a DHT-hormonra.

Ez azt jelenti, hogy a többi hajszálunk, legyen az bárhol is, nem hullik ki akkor sem, ha átültetik őket.

A hajbeültetés tehát egy stabil eljárás és ha a fenti pár orvosi utasítást betartjuk, akkor a beültetett haj nem fog kihullani.

Hogyan nő ki a beültetett haj?

A beültetés menete az alábbiak szerint zajlik:

 beültetett haj
  • A beültetés előtt a hajat rövidre nyírjuk.

  • Helyi érzéstelenítést adunk a páciensünknek, hogy a műtét során ne tapasztaljon fájdalmat.

  • A műtét első részében (délelőtt) a donorterületről kinyerjük az átültetni kívánt hajhagymákat (graftokat), melyeket tápanyaggal teli oldatban őrzünk amíg a délután beültetés el nem kezdődik.

  • A kinyerést egy kis pihenés követi (az egész beavatkozás alatt rendszeresek a kisebb szünetek, hogy minél kényelmesebb legyen a beavatkozás, továbbá az orvos is végig a legmagasabb precizitással tudjon dolgozni).

  • Délután megtörténik a kinyert graftok beültetése.

  • A beavatkozást követően a páciens elhagyhatja a klinikát.

Mi történik ezután?

  • A tennivalók folyamatos betartása mellett a beültetett hajszálak pár nap, hét alatt beépülnek.

  • Eleinte gyenge, pihés hajszál jelenik meg. Ez pár hétig, hónapig tart.

  • Ezeknek a pihéknek a nagyobb része a 4-6. hónap környékén kihullik. Ez teljesen természetes, nem befolyásolja a beültetés sikerességét.

  • A 6-7. hónap körül pedig a korábbi pihés hajszálakat leváltja az erős és megfelelő sűrűségű hajunk.

Az új hajunk is ugyanúgy kezelhető (a beépülési fázist követően), és az érintett területen sem lesz semmilyen változás a korábbihoz képest.

A donorterület (jellemzően a tarkótájék) sem fog láthatóan ritka lenni, hiszen az orvos előre felméri, hogy mennyi hajat lehet onnan úgy kinyerni és átültetni, hogy ne jelentsen problémát a donorterület fedettsége.

Általában 10-14.000 hajszál ültethető át egy átlagos fedettségű donorterületről. Egy jól kiterjedt kopaszodást pedig 8-9.000 hajszállal már le lehet fedni, ezért az esetek többségében a műtét tökéletesen elvégezhető. A konzultáción lévő előzetes vizsgálaton az orvos felméri, hogy a páciens megfelelő mennyiségű hajszállal rendelkezik-e a műtéthez. A páciensünk pedig ezt követően dönt, hogy igényli-e a beavatkozást, vagy sem.

Végleg le akar számolni a kopaszodással? Vagy csak kérdése van a hajbeültetéssel kapcsolatban? Találkozzunk az ingyenes konzultáción!