Az interneten ezer és ezer cikk foglalkozik a hajnövesztési praktikákkal. De ha valóban lenne működő módszer, akkor elég lenne abból egy is.

A szépségipar sokak profitál ezekből a mendemondákból, hiszen mindegyik cég a hajnövesztés Szent Grálját ajánlja. Ez pedig örök körforgáshoz vezet csak, hiszen a férfiak állandó ígéreteket és vitatott hitelességű előtte-utána képeket kapnak csak mikor a drogériában hagyják az ezreseket az újabb csodatevő elixírért. Egyik hónap után veszik a másikat és amikor végigértek a kozmetikai részleg polcán, kezdik az egészet elölről. A legtöbbjük pedig semmilyen változást nem észlel.

hajnövesztés

A hajnövesztési tanácsokból is legalább annyi van, mint a csodatévő samponokból, olajokból. Ezek többsége népi megfigyelésekre, vagy városi legendákra épül, de hasonló hatásfokkal működnek, mint a drága samponok. Egyébként ezeknek samponoknak és kapszuláknak az árát 70%-ban reklámkiadások teszik ki, nem a laborvizsgálatok és a tudományos munka.

Melyek a legnépszerűbb tanácsok?

hajnövesztés
  1. “Vágd gyakran a hajad és sűrűbb lesz!”

Sajnos nem ilyen egyszerű. A gyakori hajvágástól nem lesz sűrűbb a hajunk, csupán vizuálisan tűnik annak. A ritkuló hajú embernek meglehetősen sok hajhagymája van, viszont a hajhullás kezdeti stádiumában a hajhagymák lassabban kezdik termelni hajunkat.

Ez az oka, hogy ha hónapokig növesztjük, akkor pár szál növekszik a rendes ütemben, a többiek lemaradnak. Viszont ha egyformán rövidre vágjuk hajunkat, akkor úgy tűnik, mintha újra sűrűbb lenne. Ez csak vizuálisan segít egy ideig, de ettől még ugyanúgy hullik a hajunk.

  1. “Masszírozd a fejbőröd zuhanyzás közben, ezzel életre kelnek hajszálaid!”

Ha óvatosan és sokáig masszírozzuk fejbőrünket, akkor ott aktívabb lesz a vérkeringés, ennek köszönhetően több tápanyagot kapnak hajhagymáink. Ez ugyan hajunk állapotát javíthatja, de a hormonok miatti természetes hajhulláson nem segít.

  1. “Kend be hajad tojásfehérjével, csillogóbb lesz és gyorsabban nő!”

A tojás és egyes samponok valóban segítenek, hogy hajunk szebb legyen, de a hajnövesztésben ezzel aligha érhetünk el eredményt. A hajunk akkor lesz fénytelen és erőtlen, ha a hajat alkotó kis pikkelyek nem szabályosan állnak. Ezeknek a pikkelyeknek úgy kell egymásra simulniuk, mint a halakat, kígyókat borító pikkelyek, vagy úgy, mint a háztető cserepei. Hajunk fényessége azonban nincs hatással a haj növekedésére.

hajnövesztés
  1. “Igyál sok vizet, hogy egészséges maradjon, ne töredezzen, gyorsabban nőhessen!“

A víz általános csodaszer, ez igaz. Fizikálisan és mentálisabban is sokat profitálhatunk belőle, ha megfelelő mennyiségű vizet fogyasztunk. Azonban a természetes hajhullás nem a vízfogyasztásra vezethető vissza. A DHT hormon hatását nem csökkenti az egészséges vízfogyasztás. Ugyan léteznek DHT hormon blokkoló készítmények. Ezekhez azonban mezoterápia során juthatunk hozzá, kapszulákkal és samponokkal és pár pohár vízzel nem.

  1. “Fogyassz fehérjéket, ha hosszú tincseket akarsz!”

Hasonló a helyzet, mint a víznél. A tápanyagdús táplálkozás az általános egészség szempontjából kiemelt jelentőséggel bír, viszont a hajunk növekedésére ez nincs hatással. Az haj táplálásegészségünk egyik mutatója a szép és ápolt haj. Azonban a férfi hajhullás nem egy egészségtelen és természetellenes folyamat. Sajnos a társadalom negatív előítéleteket társít a ritkuló hajhoz. De ez sokkal inkább esztétikai és társadalmi probléma, mint egészségügyi.

Aktuális akció a hajszalhijan.hu jóvoltából! Ha eddig hezitált hajbeültetésével kapcsolatban, ragadja meg ezt a lehetőséget!

  1. Illóolajok, cédrus, levendula, kakukkfű, olívaolaj és társai…

Hasonló a helyzet, mint a samponoknál. A masszírozás és ápolás fényesebbé teheti a hajunkat, de ettől az nem lesz sűrűbb.

hajnövesztés

Vég nélkül lehetne sorolni még a praktikákat, de amelyik ezek közül valamennyire is hasznos, az is csupán vizuálisan mutatja szebbnek és többnek a hajat. Aki viszont hajhullással küzd, az nem sokáig takargathatja ezzel egyre kopaszodó foltjait.

Sajnos alapigazság, hogy minél tovább várunk, annál nehezebb lesz tennünk valamit a hajhullás ellen. Azonban ha megfelelő segítséget veszünk igénybe, hihetetlen változásban lehet részünk. Ön már lemondott arról, hogy visszanyerje haját? Higgye el, nem késő, ha megfelelő módszert vesz igénybe!

De ismerősömnél beváltak a tanácsok, akkor nálam miért nem?

hajnövesztés

Rengeteg történetet hallunk csodaszerekről és varázslatos átalakulásokról. Ezek általában számítógépes trükkök. De a sikertörténetek egy része még akár valós is lehet. Ez azonban azért lehetséges, mert a hajhullás okai sokfélék. Okozhatják pajzsmirigy problémák, elégtelen tápanyagbevitel, időszakos hormonális változások stb. A férfiak hajhullásáért viszont az esetek 97%-ban a DHT hormon a felelős.

hajnövesztés

A korábban említett DHT hormon (dihidro-tesztoszteron) hatására a férfiak felnőtt korukban elkezdik hullatni hajukat. Ez egyeseknél már a húszas, valakinél pedig az ötvenes években kezdődik. A DHT okozta hajhullás kétféle módon kezdődhet. Vagy a halántéknál kezd el ritkulni hajunk, vagy a fejtetőn kezd kopni. A DHT hormon a tarkón lévő hajra nincs hatással, így ez okozza a jellegzetes patkóformájú kopaszodást. Ironikus, de pont ez a hormon a felelős azért is, hogy a fülön, orrban, háton viszont elkezd nőni a szőrzet. Ez ugyan nem nyugtat meg minket, de legalább tudjuk, hogy mitől van ez és nem fogjuk a különböző csodaszereket gondolkodás nélkül megvásárolni.

Akkor hogyan nyerjem vissza a hajam?

Ne várjuk a csodát! Kipróbálhatjuk az összes ígéretet, hosszú távon csak a pénztárcánk lesz vékonyabb és hajunk ritkább.

hajátültetés előtte-utánaEgyetlen biztos módon nyerhetjük vissza hajunkat, az pedig a hajátültetés. E során a tarkónkon lévő graftokat (ez tartalmazza a hajhagymát) ültetik át a ritkuló területre. Szerencsére a tarkónkon jóval sűrűbb a hajunk, ezért pár ezer graft eltávolítása fel sem tűnik ott. Ez elsőre különösen hangzik, de ha abba gondolunk bele, hogy minden embernek naponta 40-80 hajszála hullik ki, akkor rájövünk, hogy pár ezer nem okoz látványos változást egy dús területen. A ritkább területen viszont annál inkább!

A tarkónkról kiszedett graftokat pedig a ritkuló területre ültetik be. Azért jelent ez maradandó megoldást, mert a tarkón lévő hajra hatástalan a DHT-hormon, és ez az átültetés után is így marad.

A legtöbben félnek, hogy majd nevetségesen néznek ki az újdonsült hajzuhataggal, de ez alaptalan. A műtét során nem hajszálakat ültetnek át, mert az átültetendő hajat 0,5 mm-re vágják le. Így tényleg csak a hajhagyma kerül átültetésre. A hajunk visszaszerzése ezáltal teljesen természetes ütemben zajlik majd. Állaga és színe is tökéletesen azonos lesz, hiszen a saját hajunkról van szó.

De a hajbeültetés nagyon drága, nem?!

Ez van a köztudatban, pedig manapság már viszonylag olcsó műtétnek számít. Ha jobban belegondolunk, akkor a havi szinten ezrekbe-tízezrekbe kerülő kapszulák és samponok is folyamatosan kurtítják a családi kasszát. Ráadásul azok nem is működnek, míg a hajbeültetés sikere már rövid távon kézzel fogható. Továbbá a jobb klinikák minőségi garanciát is vállalnak, tehát teljesen biztonságban érezhetjük magunkat.

hajbeültetés műtétA biztonsággal nem csak anyagi értelemben kell foglalkoznunk. Sajnos sokan áldozatul esnek annak, hogy a kapszulák és samponok olyan allergéneket tartalmaznak, melyek erős reakciókat váltanak ki az áldozatból. A hajbeültetést pedig képzett szakorvosok végezhetik csak, akik a lehető legtisztább körülmények között, kizárólag erre kifejlesztett eszközökkel dolgoznak, ráadásul külön erre specializálódtak.

Ismét dús hajra vágyik? Olyan módszert keres a hajnövesztésre, ami tényleg tartós és valódi segítséget nyújt?

Tudta, hogy a társadalom negatívan ítéli meg a kopaszokat? Ön szerint miért kopaszok a mozifilmek negatív karakterei, vagy miért így ábrázolják az agresszív és tanulatlan embereket? Tartós és valódi megoldást keres és végre háta mögött hagyná hajnövesztési “jótanácsokat” és a szorongást?

Ha tényleg le szeretne számolni a hajritkulással és beleunt a hatástalan hajnövesztési praktikákba, akkor ne várjon tovább! Minél később lép, annál nagyobb procedúrára lesz szükség, hogy visszanyerje fiatalkori önmagát!

Igen, tartós megoldást akarok!